Badgasten succesvol op regiokampioenschappen

Bart Pardon en Jelsie van Ruijven hadden zich gekwalificeerd voor diverse zwemnummers voor de regiokampioenschappen in Gouda. Nederland is verdeeld in 5 regio’s. De snelste kinderen kregen op deze manier in heel Nederland de kans op hun PR aan te scherpen om een startbewijs te bemachtigen op het Nederlands Kampioenschap voor minioren op 3 juli.

Bart moet nog een weekje in spanning afwachten of zijn inspanningen goed zijn geweest voor een startbewijs. Hij behaalde een 5e en 9e plaats. Het zou erg mooi zijn als hij samen met Jelsie Stompwijk mag vertegenwoordigen op het NK.

Jelsie wist zaterdag op elk van haar drie zwemnummers haar PR met 2 seconde te verbeteren. Dit was goed voor twee zilveren en een gouden medaille. Dat een verjaardagfeestje op zaterdagmiddag en avond geen verkeerde voorbereiding hoeft te zijn voor een intensieve dag sporten, bewees Jelsie zondag. Ze mocht niet alleen drie keer op de hoogste trede van het podium staan, maar wist zich ook weer in de top van Nederland te vestigen. Ze heeft het maximale aantal van 4 starbewijzen voor het NK op zak. En staat 4 keer in de snelste serie met de favorieten voor een medaille.

Volgende week mag Sanne van Ruijven meedoen aan de estafette op het Nederlands Jeugd Kampioenschap. Ze start dan met drie clubgenoten op de 4×100 meter vrije slag. Ze maken een serieuze kans om op het podium te komen. Vorig jaar werd Sanne met haar clubgenoten nog Nederlands estafette kampioen waarvoor haar team is genomineerd voor Sportteam van het jaar van Zoetermeer. Dit gala zal op 1 juli plaatsvinden.

Ilona van Ruijven