Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor alle A- en B-groepen de rit naar Vlist op het programma. De C ging naar de Rotte. Dankzij het schitterende weer stonden er om half 9 zo’n 72 fietsers klaar voor vertrek.

De A1 vertrok weer als eerste met een groep van 14 man. De wind was noordoost, dus op onze route via Boskoop en de Reeuwijkse plassen hadden we hem voorlopig op kop. Christiaan had trainingsmaatje Remco vanuit het marathonschaatsen meegenomen, dus aan sterke mannen geen gebrek. Remco komt zelf uit Ammerstol en dat ligt weer in de buurt van Vlist. Zo reed hij dus vanuit het westen weer richting huis en kwam over vele bekende wegen. Ook de Kadijk kende hij wel. Voor ons was het een nieuw ontdekt pad dat we na de koffie inreden. Het was alsof je 50 jaar terug in de tijd ging op dit geasfalteerde karrespoor met in het midden een strook gras. Aan weerskanten zag je alleen maar uitgestrekte weilanden met slootjes en bruggetjes en rustig grazend vee. Na Bergambacht liep het pad nog een eind door tot we uiteindelijk weer op bekendere wegen uitkwamen. Via Gouda en Waddinxveen kwamen we weer in de buurt van Stompwijk, waar na zo’n 105km de rit er weer op zat.

Arno van Rijn

Stadhuis_HaastrechtDe B vertrok met z’n 13-en (10 mannen/ 3 vrouwen) naar Vlist. Een zomerse ochtend en ook nog een mooie groene route in petto. Op de heenweg kwamen we bij Reeuwijk waar Leo van Santen omkeerde, hij moest vroeg terug zijn. In Haastrecht reden we langs het schitterende historische stadhuis. Hierna naar het riviertje de Vlist, waar we het smalle fietspad op de linkeroever kozen. Daar reden we langs de schitterende gerestaureerde molen. Gezien de drukte moest er wel veel “tegen” worden geroepen. We arriveerden bij de koffiestop in café “De Vlist” met ca. 40 km op de teller. Omdat we aangemeld waren, konden we aan de gereserveerde tafels op het buitenterras plaats nemen. Lekker in de zon genoten we van de welverdiende koffie en (opvallend veel) ook van de appelgebak met slagroom. Vlak na ons arriveerden de A-groepen die ook op het terras plaatsnamen. Op de terugweg negeerden we voor Stolwijk een bord “weg afgesloten”. Zodoende moesten we verderop via een brede plank een sloot oversteken en vervolgens 1,5 km door een weiland fietsen (het gras was kort, toch kost dit veel extra trapenergie!). Aldus bereikten we via een openstaand hek weer de openbare weg. Hierna over ‘n kilometers lang pad eindigend in een steile helling (6%) naar de dijk langs de rivier. Iedereen had op tijd geschakeld dus bereikten we allemaal zonder problemen de dijk. Ja, ook bij de B maak je het een en ander mee! Om 12.15 uur rolden we met 80 km op de teller Stompwijk binnen. Niet te snel, voor je het weet zijn ook de Stompwijkers Stompwijk al weer uit. Thuis in Leiden stond de teller op 103 km.

Hans Heemskerk

De C1 groep

Wat een prachtige fiets dag was het gisteren. In grote getale stonden de fietsers klaar om te vertrekken. Met onze groep (13)reden we naar de koffietent Het Zeeltje, langs de Rotte. Ik maakte nu ook kennis met Pia uit Voorschoten, die al een paar keer mee geweest was. Ook Jan was er weer. De route liep van Zoetermeer naar Pijnacker, Berkel, Rodenrijs naar Bergschenhoek. Het was een mooie route en met het windje mee was het lekker om te fietsen. We hebben een bordje over het hoofd gezien anders waren we eerder bij de Rotte uitgekomen. Nu reden we de Anthuriumweg af en reden zo naar de koffie toe. Er werd hier en daar nog wat schoongemaakt en we mochten alvast op het terras plaats nemen. Even later kwam ook de C2 met zijn 8en. Het was genieten daar, maar we moesten toch weer op huis aan. We plakten er nog een rondje aan door het midden van de mooi aangelegde roeibaan. Aan de ene kant de natuur met ganzen, eenden en vogels en aan de andere kant de roeiers. Nu hadden we de wind tegen en ging het tempo iets omlaag. Via Moerkapelle naar de Benthuizerplas en de ene na de ander ging zijn/haar weg naar huis. Om precies 12 uur stond de teller op 45 km. en de fietsen weer in de schuur.

Annie van Rijn

C2

Op deze prachtige zondagmorgen vertrok de C2 met 8 fietsers voor ’n koffiestop bij het Zeeltje in Bleiswijk. De dochter van de captain fietste mee als introducé. Zij droeg haar eigen “gele” clubkleding met de 3 molens, koetjes enz. We fietsten eerst naar Zoetermeer en voorbij de windmolens richting Berkel en Rodenrijs. Achterlangs de dorpskernen, immer gerade aus, parallel aan de N209 tot aan Rotterdam. We “pikten” daar gedeeltelijk de pijlen van de lange afstanden van de 11-dorpentocht op. Bij Schiebroek kwamen we aan de andere kant van de N209 uit en keerden om en uiteindelijk kwamen we langs de Rotte te fietsen. Na 32 km sloten wij ons aan op het terras, waar de C1 al heerlijk van de koffie genoot. Vanwege het mooie weer werd er nog voor ’n klein ommetje gekozen. Eerst de Rotte uitgereden en door Moerkapelle heen richting Waddinxveen. Daar pakten we in de polder het ’s-Gravenwildertpad op.  Via het Bentwoud, waar we nog familie tegenkwamen op de fiets en Noord-AA klokte ik thuis om 12.00 uur af met 56 km op de teller.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag 12 juni gaan alle groepen naar café De Keijzer in Leimuiden. We vertrekken weer vanaf klokslag 8.30u bij de sporthal.