Toerclub

De afgelopen 2 weekenden was het weer tijdens de clubritten niet geweldig. Op 2e pinksterdag had het vlak voor de start nog een beetje geregend, maar zag het er voor de rest van de ochtend redelijk droog uit. Daarom stonden er toch nog zo’n 45 fietsers klaar voor een rit naar Maasdijk of Waddinxveen.

De 12 mannen van de A1 vertrokken net als de A2 via Wassenaar naar Meijendel met al snel een onderbreking voor een lekke band. Vervolgens was het met de noordwestenwind in de rug een makkie door de duinen. De wegen waren nog wel nat, dus het zand spatte om onze oren. In de buurt van ’s Gravenzande werd het wat drukker, want daar reden ook verschillende groepen van een andere tocht. Wij sloegen af richting het Staelduinse bos en kwamen ze daar weer tegen. Bij de koffietent in Maasdijk zitten we vaak op het terras, maar was het nu geen terrasweer. Er was binnen maar net voldoende plek voor alle Stompwijkse groepen. Op de terugweg moesten we weer stoppen voor een lekke band, maar verder verliep de rit voorspoedig en gelukkig ook droog. Na zo’n 95km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Op 2e Pinksterdag was het  twijfelachtig weer. De C vertrok in één groep met 7 fietsers (2xC1 en 5xC2) naar Waddinxveen. Via het Noord AA en Bentwoud maakten wij ’n ommetje via de Zesde Dwarstocht om na 22,66 km (postcode van Stompwijk, hoe leuk is dat!?!) bij De Unie in Waddinxveen droog aan te komen. We genoten van de koffie en de serveerster. Echt ’n aardige meid. Terug langs de Gouwe naar Boskoop, waar we al snel getrakteerd werden op regen. Even ’n stop om de regenjasjes aan te doen. Via de Loete gingen we richting Hazerswoude Dorp, waar wij Jolanda tegenkwamen op de fiets.  Altijd leuk. Inmiddels was het weer droog geworden en de wind kwam meer opsteken. Via de Bent en Gelderswoude weer naar huis, waar het net vóór de Bovenmeer weer ging regenen. Daar konden we ook nog naar Ria zwaaien. Al met al lekker gefietst en de regen viel weer mee. Thuis klokte ik om 11.45 uur bijna 46 km af.

Groetjes, Lia

Afgelopen zondag was het alweer een regenachtige fietsdag! Maar nu lieten we ons er niet door weerhouden, mede omdat de temperatuur goed was, ruim 15° en besloten in ieder geval naar de Sporthal te gaan. Sommigen kwamen zelfs al doornat bij de start aan. Daar viel de opkomst erg tegen, 5 van de A1, 7 van de A, Jaap (B) ging wat anders doen en wij C, met elkaar waren met 6! De koffietent in Nieuwveen was wat ver (65km) en daar moet je eigenlijk zijn met mooi weer, vanwege de prachtige locatie. We c1 en c2besloten met een omweg naar Alphen te gaan. Al fietsende richting Zoeterwoude ging de miezer over in regen en reden we er maar rechtstreeks naar toe. Mijn idee was het nieuwe clubhuis van de fietsclub Avanti, die langs de N11 een prachtig clubgebouw heeft sinds ±6 jaar. Lekker voor de wind reden we door het ruilverkavelingsgebied er naar toe. Daar aangekomen wist ik niet precies waar de ingang zat. Een rondje over het club-parcours is ook wel leuk! Dan kom je vanzelf bij de ingang. Daar was het heel rustig nog en wij kozen voor de lounge hoek met heerlijke zachte kussens! De koffie (€1,-) was heerlijk en het was er goed toeven. Het miezerde nog licht toen we aan de terugtocht begonnen met Fried op kop. Het eerste stukje ging over en langs wegwerkzaamheden en moesten we soms even klunen, daarna langs de Gouwe richting Boskoop. Daar kwamen we, via een rondje door het kwekersgebied, onbedoeld bij het Bedelaarsbos aan, maar het was toch wel een leuk paadje. Inmiddels was het droog en konden de regenjasjes uit. Via Hazerswoude-dorp naar Gelderswoude. Daar haakten wij af en namen het Kerkepad naar huis. Om ±12.00u was iedereen wel thuis, met toch nog 50 km. op de teller. We waren van mening dat we toch nog lekker gefietst hebben!

Annie van Rijn

Aanstaande zondag 29 mei gaan alle groepen naar De Halve Maan in De Meije. Vertrek is weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.