Toerclub Stompwijk

Rondje Haarlemmermeer

Op Koningsdag was het weer nog een stuk minder, dus was de animo voor het jaarlijkse rondje Haarlemmermeer niet zo groot. toerclub 1Met 8 man van de A1 en 6 van de A2/3 gingen we van start. De stevige noordwestenwind trotserend reden we de dreigende buien tegemoet. Hier en daar was al een bui gevallen, maar de meesten waren al overgewaaid voor we er arriveerden. Met slechts een zeikerig buitje voor de koffie en een iets hardere met wat hagel er vlak na mochten we dus eigenlijk niet klagen. De oranje soezen en (tom)poezen hadden we natuurlijk wel verdiend en smaakten weer prima. Na zo’n 105km waren we met een voldaan gevoel weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

 De Tunneltocht op Hemelvaartsdag

Er stonden op een zonnige donderdag, om half negen, ongeveer 23 TC-leden aan de start bij de sporthal. Zij gingen in vier verschillende groepen van start: A1, A2, A3 en de B.

De B-groep vertrok met z’n 6-en (4 man/2 vrouw). Via een mooie route reden we naar de Beneluxtunnel in Rotterdam. Met de fiets op de roltrap naar beneden, in volle vaart (41,8 km/h) onder de Nieuwe toerclub 2Maas door en via de andere roltrap weer naar buiten. Hierna op naar de koffiestop in het Pannenkoekenhuis “Oude Maas” in Barendrecht. Met 55 km op de teller arriveerden wij daar als eerste. Iedereen, ook de dames, kozen voor appelgebak (inclusief slagroom en een kannetje room) bij de koffie. Deze verdient een Award! Aan het raam zittende hadden we een mooi uitzicht op de Oude Maas met de vele soorten boten. Na ons arriveerde de 7 man sterke A1. De A2/A3 hebben wij niet gezien. De terugroute, met voordewind, reden we via de Van Brienenoordbrug over de Nieuwe Maas heen. Hier ging het met 42,8 km/h naar beneden. Na een mooie maar toch wel inspannende tocht arriveerden we met 95 km op de teller weer in Stompwijk.

Hans Heemskerk

De 7 man van de A1 reden via de Rotte naar diezelfde Brienenoordbrug en daarna alsmaar langs de A16 naar Dordrecht. Daar gingen we eerst over de Oude Maas en daarna onder de Dordtsche Kil door. De eerste echte tunnel van de dag. Even verderop was het fietspad langs de Oude Maas afgesloten wegens groot onderhoud, dus zochten en vonden we een alternatieve route naar Puttershoek. Via de Heinenoordtunnel kwamen we weer aan de noordkant van de Oude Maas waar ook wij allen genoten van de appelknaller. Even na ons arriveerden ook de A2 en A3. De volgende tunnel was de Maastunnel die je ook via een roltrap in en uit moet. Aan de overkant hoorden we al de eerste geluiden van een bevrijdingsfestival, maar wij reden door naar Schiebroek en via de Ackerdijkse plassen weer terug naar Stompwijk. Na zo’n 120km zat ook deze mooie fietsdag er voor ons weer op.

Arno van Rijn

Afgelopen zondag was het Moederdag, maar toch stonden er weer veel fietsers aan de start. Ook het fantastische weer werkte hier natuurlijk aan mee. Om half 9 vertrokken een kleine 70 man/vrouw voor een mooie rit naar Hekendorp of Klein Giethoorn.

De A1 was met 14 man en een aantal daarvan had vooraf al een plan ingediend. Ze wilden graag op de terugweg langs de A12 om optimaal te profiteren van de zuidoostenwind. Daarom reden we op de heenweg een noordelijke route via o.a. Alphen en Bodegraven. Bij het terras in Hekendorp aangekomen was het daar al een grote drukte met de andere groepen van onze club. Toch was er in de hoek nog net plek voor ons. Meteen na de koffie wilden we over het ophaalbruggetje naar de andere kant van de Hollandse IJssel, maar deze stond omhoog. Volgens het bordje was het handbediening met een mogelijke wachttijd van ± 5 minuten. Toch ging hij al snel naar beneden. Daarna bleek dat aan de overkant inderdaad iemand al even had staan wachten. Een meevaller voor ons. We reden nog een ommetje via Stolwijk en kwamen bij Waddinxveen inderdaad langs de A12 uit. Na zo’n 95km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 13-en (10 mannen en 3 vrouwen) naar Hekendorp. Na de twee fantastische klassiekers, Elfdorpen- en de Tunneltocht, zondag weer een “gewone” fietsochtend, al maakte de uitbundig schijnende zon het toch weer speciaal. Op de heenweg moest er wel tegen een venijnige tegenwind opgebokst worden. Door het sociale tempo kon iedereen het bijhouden. De mooie route ging uiteraard o.a. langs de Reeuwijkse Plassen. Toen we na ca. 40 km bij de koffiestop, het restaurant Goejanverwelle, arriveerden was er plaats op het mooie buitenterras. Toen hierna de A-groepen aan kwamen stapten net andere toerclubs op waarna het complete terras van ons, zo’n 50 TC-ers, was. Dat leverde een mooi gezicht op. Helaas was de bediening niet op de grote toeloop berekend. Uiteindelijk kreeg iedereen toch z’n koffie / cola e.d. De terugreis ging over een nieuwe route, via Driebruggen. In de groene open vlakten hadden we het volle rendement van de voordewind, waardoor het tempo flink omhoog kon. Om ca. 12.00 uur rolden we Stompwijk binnen. Hierna lekker rustig naar Leiden gereden waar de teller op 95 km stond. ’s-Middags was er nog de sensationele ontknoping van het kampioenschap van PSV of beter gezegd het niet kampioen worden van Ajax.

Wegens een aanstaande medische ingreep aan mijn schouder zal de B het een aantal weken zonder mijn aanwezigheid moeten doen.

Hans Heemskerk

De C1 groep

Voor mij is de kop er weer af. Na een korte afwezigheid kon ik weer aanschuiven bij de sporthal. Ook Wil van Es was weer aanwezig, fijn hoor! Door het geweldige mooie en zonnige weer telde ik toch zo`n 70 mede fietsers! De koffie zou voor ons klaar staan bij “Klein Giethoorn”. Dus na de A en B groepen vertrokken wij met Aad en 10 toerclub 3dames richting Leiderdorp. Bij de Calvarieberg reed André Hilgersom een klein stukje met ons op totdat wij het Cronesteinpark in gingen. We zagen bij het spoor nog net de C2 (4) erover heen gaan, terwijl wij voor de trein moesten wachten! Via de Besjeslaan naar de Stierenbrug, de verschillende eenden ontwijkend, die soms gewoon op het fietspad blijven zitten. Bij Leiderdorp het fietspad op langs de waterkant. Het is daar niet zo breed, dus lekker achter elkaar, zo ook de tegenwind trotserend. Over de brug bij Koudekerk en via het Oostvaartpad en nog een paar tuinderswegen kwamen we net na de C2 aan. Carla had personeel geregeld en al gauw werden wij ook voorzien van koffie, de appelpunten blijven ook vandaag achterwege! Vanwege Moederdag was het een voordelig bakkie; maar € 3,50 voor de 2. Heerlijk toeven was het aan het water. De terugweg ging een klein stukje naar de Hoogeveenseweg en langs de HSL. Via de Bent en Gelderswoudseweg naar de Noord Aa. Om 11.45 uur kwamen we dan met 45 km. aan in Stompwijk. Weer heerlijk gefietst en genoten van een mooie route met prachtige natuurplaatjes.

Annie van Rijn

De C2 vertrok met 4 fietsers. ’n Klein groepje omdat er ’n feestje was op zondag en we hebben geblesseerden in onze groep. Ook hebben er ’n paar leden helaas moeten afhaken. Altijd jammer maar: “Het zij zo!” Als klap op de vuurpijl was er ook ’n fietser abuis met de start tijd van 09.00 uur. Toen is ie in z’n eentje een rondje wezen fietsen. Dit overkomt hem nooit meer, zullen we maar zeggen. Via Zoeterwoude pakten wij in Leiderdorp de route langs de Rijn op tot Koudekerk aan de Rijn en daar vandaan de polders in tot Alphen aan de Rijn om vervolgens af te buigen naar Klein Giethoorn in het Rietveld van Hazerswoude Dorp. Het terras stroomde vol met fietsers. Altijd een idyllisch plekje daar. Onze teller stond toen op 26 km. De terug route ging via Boskoop, Waddinxveen, Bentwoud en het Noord AA naar huis en ik klokte om 11.45 uur bij De Bles precies 50 km af. Het was ’n heerlijke moederdag fietstocht.

Groet, Lia

Aanstaand weekend is het Pinksteren dan rijden we op maandag 16 mei. De A en B gaan naar Maasdijk en de C rijdt naar Waddinxveen voor een rit van ± 45km. Vertrek is weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.