KBO, nieuwsbrief mei 2016, nr. 1

KBO fietstocht 26 mei

Donderdag 26 mei organiseert KBO – Stompwijk weer de jaarlijkse fietstocht door het Groene Hart van de provincie Zuid- Holland.

Voor de mensen die elk jaar meefietsen is dit een vast nummer in de agenda, Piet Beekman heeft weer een mooie rit uitgezet.

Waarheen? Wij laten ons weer verrassen. Het bestuur weet zeker dat wij zullen genieten van deze dag. Het aantal kilometers maakt deze rit voor de regelmatige fietser uitstekend voor deelname geschikt. Zoals gewoonlijk zijn er weer diverse stopplaatsen ingelast. De koffiestop wordt door de KBO betaald, de lunch en andere versnaperingen onderweg zijn voor eigen rekening.

U neemt deel op eigen risico, er zijn weer veiligheidvestjes beschikbaar zodat de groep als groep herkenbaar blijft.

Start is om 09.00 uur van het kerkplein bij de H. Laurentius kerk.

KBO uitgaansdag naar Texel donderdag 23 juni,

De dagindeling ziet er als volgt uit:

Vertrektijd is om 8.30 uur vanaf het parkeerplein bij sporthal Meerhorst.

In Akersloot gaan wij koffie/thee gebruiken met een gebakje erbij. Hierna gaan wij op weg naar Den Helder waar wij om 11.35 uur de oversteek maken naar het eiland Texel. Als wij van de boot afrijden staat de gids al te wachten om ons welkom te heten.

Via Oude Schild rijden we naar restaurant De Pelikaan waar een texelheerlijke koffietafel op ons staat ter wachten. Na de lunch rijden wij naar het verste punt van het eiland, namelijk naar de vuurtoren waar de Waddenzee in de Noordzee stroomt. Voordat we het eiland weer gaan verlaten maken we nog een stop in de hoofdplaats Den Burg.

Om 16.00 uur gaat de veerboot weer terug naar het vaste land, op weg naar Stompwijk. Onderweg gaan we nog van een heerlijk 3 gangen diner met drankje genieten in restaurant de “Oude School”. Bij de meeste deelnemers welbekend.

De verwachte thuiskomst bij sporthal Meerhorst is 20.30 uur.

De kosten bedragen € 70,– per persoon, u hoeft nog niet te betalen, in de volgende nieuwsbrief komt het banknummer te staan.

Wij hebben nog plaatsen beschikbaar maar vol is vol. Inschrijven via 071-5804342 of per e-mail ahjvsanten@casema.nl

Graag tot ziens.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur van de KBO – Soos,

Secr. Antoon van Santen