Moederdag… met o.a. Oud Stompwijk

Oud stompwijk logo piZaterdag 7 mei belooft qua weer een prachtige dag te worden, dus wij verwachten dat de mensen er massaal op uit trekken om hiervan te genieten. Ga je lekker wandelen of stap je op de fiets, kom in ieder geval even langs bij de Moederdagfair die gehouden wordt op het terrein van de Stal.

Wij van de Stichting Oud-Stompwijk treden voor het eerst (letterlijk) naar buiten om aan iedereen, maar speciaal aan de Stompwijkers te laten zien wat de bedoeling is van de beeldbank. Wij willen de herinnering aan en de eigen identiteit van ons buurtschap levend houden en bewaren voor de toekomst. Op deze zaterdag staan wij met een aantal foto’s die al in ons bezit zijn en met scanner op deze fair. Dit om iedereen te laten zien hoe het in zijn werk gaat. Neem dus één (oude) foto mee en kom bij ons langs, dan scannen we hem ter plekke in. Wanneer er thuis nog veel meer interessante foto’s zijn, het liefst met een mooi verhaal, dan maken wij graag een afspraak om een keer langs te komen. De website www.oudstompwijk is al in werking, neem eens een kijkje !

Uiteraard moet er nog veel werk verzet worden om alle informatie die met name Gerard Suijten al verzameld heeft, te plaatsen. Juist omdat wij ons op de fair al willen presenteren, zijn wij in een stroomversnelling terecht gekomen met de oprichting van de stichting, het ontwerpen en inrichten van de website en het maken van het eerste blad. De proefversie van het kwartaalblad van Stompwiic is net op tijd klaar en kunnen wij vol trots ter inzage tonen. Er is een cadeaubon te koop a € 12,50, hiervoor krijgt de ontvanger 4 maal per jaar het blad thuis. Dus heb je nog geen moederdagcadeau, dan is dit misschien een leuke geste. Ook kun je zelf lid/donateur worden van Oud-Stompwijk. Het intekenformulier hebben wij deze dag in de stand liggen.

Met elkaar kunnen we Stompwijks erfgoed behouden en met veel plezier terugkijken naar hoe het ooit was. Ook foto’s uit een niet zover verleden zijn welkom uiteraard, b.v. van Stompwijkse families die in het buitenland wonen , die hebben vast en zeker ook een speciaal verhaal.

Kortom…kom maar op met die ene leuke foto!

Namens bestuur Stichting Oud-Stompwijk

Ria Luiten