GBLV-Gemeentebelangen tevreden met Rondweg Stompwijk

GBLV/Gemeentebelangen is tevreden dat er nu een beslissing is genomen over de variant Huyssitterweg voor de nieuw aan te leggen verbindingsweg in Stompwijk. De gekozen voorkeursvariant voldoet volgens GBLV op alle fronten aan de gestelde eisen.

De voorgelegde varianten aan de Gemeenteraad werden tijdens de Raadsvergadering van 26 april jl. al snel gereduceerd tot variant 1. Alleen de fractie van CDA had hier nog andere ideeën over, maar ging na een overtuigend relaas van GBLV fractie lid Nico Hooijmans mee in de keuze van variant 1. De keuze was uiteindelijk unaniem. 12 april jl. was GBLV commissielid Marien van Wijk in de commissie Openbaar Gebied al duidelijk geweest over de keuze van zijn fractie voor variant 1.

GBLV is gelukkig met het feit dat er nu snelheid gemaakt kan worden en met voorbereidingen en uitwerkingen begonnen kan worden. Wel is de opdracht aan de wethouder meegegeven om goed in gesprek te blijven met bewoners en betrokkenen, tijdens de voorbereidingen en uitvoering. Hooijmans: “Daar waar extra sturing of informatie noodzakelijk is, moeten we openstaan om die tot ons te nemen.”

Marien van Wijk, commissielid GBLV: “Wij denken dat dit een positieve ontwikkeling is voor de dorpskern van Stompwijk. Het weren van zwaar verkeer door de dorpskern zal zorgen dat deze een stuk veiliger en aangenamer wordt. Wat ons betreft zo snel mogelijk starten met de Stompwijkseweg en de nieuwe verbindingsweg!”