Bouwen aan vitale kern Stompwijk

Nieuwsflits gemeente Leidschendam-Voorburg 29 april 2016

De gemeente vindt het van belang dat de kern Stompwijk levendig en leefbaar is en blijft. De bouw van een beperkt aantal nieuwe woningen houdt het dorp vitaal. Om deze kleinschalige woningbouw goed te laten aansluiten bij het waardevolle karkater van Stompwijk, heeft de gemeente ruimtelijke randvoorwaarden opgesteld. Deze staan in de Ontwikkelvisie Stompwijk, die het college van B&W heeft vastgesteld.

Wethouder Saskia Bruines is enthousiast over de mogelijkheden die de nieuwe visie biedt: “Na moeilijke jaren merken we, dat er weer beweging in de markt is en dat er zich kansen voordoen om te bouwen in onze vitale kern in het Groene Hart. De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt graag mee aan de bouwinitiatieven die passen binnen deze ontwikkelvisie”.

Deze visie is opgesteld met de inbreng en wensen van bewoners, initiatiefnemers, de adviesraad Stompwijk en de provincie Zuid Holland. Er is in het dorp vooral behoefte aan woningen voor jongeren en ouderen. De ontwikkelvisie geeft aan waar en hoe bouwinitiatieven mogelijk zijn, zowel in als achter de lintbebouwing.