Oud Stompwijk, van Werkgroep naar Stichting

oud stompwijk

Zo’n drie jaar geleden werd het stekje geplant. Op Facebook startten wij een pagina waar de foto’s van Stompwijk werden getoond. Leden van deze pagina konden ook zelf foto’s plaatsen. Dit sloeg enorm aan. Niet alleen in Stompwijk, ook buiten de dorpsgrenzen werd het een succes. Tot in o.a. Canada, Brazilië, Australië, Californië en Engeland werden mensen lid van de Facebookpagina “Foto’s van weleer en herinneringen van Stompwijk”. Dit grote succes spoorde een groepje mensen aan om het nog beter te regelen en dat meer mensen kunnen genieten van Stompwijkse foto’s en verhalen. Dus ook beschikbaar voor mensen zonder Facebook.

Ideeën zijn er genoeg:

Een beeldbank met foto’s en bidprentjes

Een website waarop verhalen kunnen worden geschreven

Een blad uitgeven met verhalen en foto’s

Facebook

En gelukkig zijn er ook de mensen om een begin te maken met het uitvoeren van deze plannen. Het stekje wordt al een mooie jonge boom.

De uitdrukkelijke wens van de werkgroep was dat er een goede organisatie is die alle werkzaamheden gaat coördineren. Er wordt immers een heleboel beeldmateriaal verzameld en gepubliceerd. Het Stompwijkse bedrijfsleven en een aantal particuliere sponsors hebben een beginkapitaal bij elkaar gebracht. Daarmee kunnen we de Stichting oprichten en een start maken met de werkzaamheden. Die overigens volledig door vrijwilligers wordt beheerd.

Aanstaande donderdag 31 maart wordt bij notariskantoor van Loenen & de Groot te Zoetermeer de oprichtingsakte ondertekend.

De werkgroep wordt daarmee een stichting. Een mijlpaal, de jonge boom groeit gestaag door. Het zal niet lang duren voor er een hert onder staat te drinken. Net als in ons logo!

Op www.oudstompwijk.nl kunt u de voortgang van onze activiteiten volgen.

U kunt ons ook ontmoeten tijdens de Stompwijkse moederdagfair op 7 mei. We hopen u daar, op Facebook of binnenkort op onze website te ontmoeten.

Met vriendelijke groet en namens alle vrijwilligers,

Truus Knijnenburg, voorzitter