Jubileumjaar 400 jaar Meerpolder

meerpolder

Kortgeleden is de aftrap gegeven voor het jubileumjaar ‘400 jaar Meerpolder’.

In augustus 2016 staat de Zoetermeerse Meerpolder precies 400 jaar ‘droog’. Hij is daarmee de oudste droogmakerij van Zuid-Holland en één van de oudste van Nederland.

De gemeenten Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer willen het 400-jarig jubileum aangrijpen om de bijzondere geschiedenis van deze polder kenbaar te maken bij een breed publiek.

In de loop van het jaar komen er informatieborden rondom de polder, die de geschiedenis van de polder vertellen. Tevens wordt er een boek geschreven over de historie van de polder en wordt er gewerkt aan een film met historische en actuele beelden. Daarnaast worden er verschillende initiatieven ontwikkeld door de bewoners van de polder, verenigingen en clubs. Zo is er op dit moment een foto-expositie over de Zoetermeerse Meerpolder te zien in het dienstencentrum aan de Gondelkade 33 in Zoetermeer. Deze expositie, georganiseerd door de Fotogroep Zoetermeer, is te zien tot 3 april.

Heeft u ook leuke ideeën voor dit jubileumjaar of vindt u het leuk om mee te helpen bij initiatieven ‘die al in de koker zitten’, schroom dan niet contact op te nemen via e-mail p.zuidgeest@lv.nl