Geslaagd Gaanders carnavalsfeest ten einde

Prins Ruud, Page Marisca en Opper Wim zijn ontheven uit hun functie, het carnavalsseizoen is succesvol afgesloten. Dit zijn de feiten, echter hier is veel aan vooraf gegaan voordat de scepter opgeborgen kon worden.

Maandag, kindercarnaval

Dankzij de studiemiddag ingelast door onze basisschool waren er een hoop kinderen naar de carnaval gekomen in De Bles, natuurlijk ook onze Jeugdprins Bryan en zijn Jeugdpage Evy en hun raad van elf van de Koomers. Deejay Kevin was speciaal gekomen om het carnaval met de kinderen te komen vieren en had hiervoor een hoop prijzen ter beschikking gesteld die de kinderen konden winnen. Het werd een gezellige carnavalsmiddag met veel polonaises maar ook leuke dansjes, zoals deejay Kevin iedereen kan vermaken. Door de hoop reserves bij de raad van elf, waren de nieuwste en oudere raadsleden verkleed in een dierenpak. (lekker warm) Met z’n allen lekker chips eten en limo drinken en het carnaval met de Gaanders vieren, is toch iets heel moois.

seniorencarnaval

Dinsdag, senioren-carnaval

Tijd is tijd, om 13.00 uur waren de eerste carnavalsgangers aanwezig in de Bles om feest te vieren. Gelukkig, want de raadsleden stonden al klaar en te wachten om hun in het zonnetje te zetten. Koffie met appeltaart (met slagroom natuurlijk) om te beginnen, later werd er met een borreltje geproost, kortom echte Gaanders gezelligheid die middag.

Leuk voor vele opa’s en oma’s, was de aanwezigheid van de raad van elf van de Koomers, die hun kleinkinderen onmiddellijk herkenden. Later die middag een mooi, lang optreden van het Gaanders Oud Prinsenkoor, onder leiding van dirigent Bram Soentjens en muzikale ondersteuning van Aad Paardenkoper.

Gezellige carnavalsliederen en medleys werden luid meegezongen door de aanwezigen, mede op aangeven van de dirigent die er een leuk feestje van maakte en zich al aardig begint thuis te voelen in Stompwijk.

Er werd die middag veel gefeest en polonaise gelopen waar regelmatig opstoppingen ontstonden door de drukte. Maakt niet uit, het was er leuk en gezellig en alles stond in het teken van de leut en de gein.

Na het carnavalsfeest voor de ouderen- jongeren was er de mogelijkheid om te blijven ‘hangen’. In De Bles kon onbeperkt gegeten worden voor een klein prijsje, daar werd door een groot aantal gretig gebruikt van gemaakt. Deze verandering in het programma is door de Gaanders besloten om iedereen de mogelijkheid te geven om het afvoeren van de Prins en de opname bij de Oud Prinsen, bij te wonen. Tevens het legioen der Oud Prinsen de mogelijkheid te geven om de potentiele nieuwe Oud Prins écht te testen. Dit werd door een speciaal tribunaal der Oud Prinsen dan ook buitengewoon goed gedaan. Dit tribunaal bestond uit mannen die de lat écht hoog kunnen leggen. Maar voordat het zover was, mochten Prins, Page en Opper nog een laatste woord tot het publiek richten. Zij bedankten iedereen voor het mooie geslaagde seizoen.

Door de extra tijd die nu ter beschikking stond, werd Prins Ruud stevig onder vuur genomen door het tribunaal. Hij moest de jury overtuigen van zijn gelijkheid op bepaalde geruchten of gebeurtenissen die hem voorgeschoteld werden. Na deze spervuur van vragen, werden de jury van Oud Prinsen de belangrijke vraag gesteld of Prins Ruud opgenomen kon worden in het legioen. Voordat groen licht gegeven werd ging er een interne discussie aan vooraf, maar uiteindelijk werd hiervoor unaniem besloten.

Niet alleen voor het prinselijk paar was het seizoen ten einde maar ook voor hun begeleiders dit seizoen oftewel de Raad van Elf. De vermoeidheid werd langzaam ook bij deze jongens zichtbaar maar deze jongens hebben hun Prins en Page overal met raad en daad begeleid. Hiervoor werden ze door het Prinselijk paar samen met hun Opper bedankt. Zonder hun enthousiasme en energie zou het allemaal minder spannend zijn geweest. De Raad van Elf hadden hun partner gevraagd om de carnavals attributen, op aangeven van de voorzitter, af te dragen. Later werd er ook een traantje gelaten dat het mooie intensieve seizoen ten einde was.

Gaandrië bedankt voor dit mooie carnavalsfeest dit jaar, op naar het Hollandse Feest met Barry Badpak op zaterdag 5 maart in De Bles.