Carnavalsweek in Gaandrië-Stompwijk

prins en page en opper

Prins Ruud, Page Marisca, Opper Wim en alle Gaanders staan te popelen om aan het ‘Rondje van Gaandrië’ te beginnen. Dit motto, wat centraal staat, zal de rode loper door het seizoen zijn. Vele deelnemers zijn nog druk aan de slag om hun kar/ kleding/ inzending voor de bekende optocht in gereedheid te brengen.

Het volgende programma zal door de Gaanders georganiseerd worden

Vrijdag 5 februari Tienerdisco Infinity Dorpshuis

Tienerdisco Infinity voor alle kinderen vanaf 10 jaar zal om 19:00 uur van start gaan tot 22:00 uur. Speciaal hiervoor vastgelegd Deejay Kevin, de bekende Gaanders deejay. Prins Bryan en Page Evy en de raad van De Koomers gaan voorop in polonaise. Natuurlijk zijn er weer prijzen te winnen voor de beste dansers.

Zaterdag 6 februari Optocht ‘Rondje Gaandrië’ en Straatcarnaval

Verzameltijdstip 9:00 uur bij Scheria deelnemers voor de optocht in Leidschendam. Start optocht Leidschendam 11:00 uur vanaf Veurse Achterweg. Verzameltijdstip 12:00 uur bij Scheria voor de optocht in Stompwijk, 13:00 uur vertrek. Bij De Bles zal het straatcarnaval om 14:00 uur beginnen met een live optreden op het podium.

Zaterdag 6 februari Gekostumeerd Bal ‘Rondje Gaandrië’ in De Bles

In de avond zal De Bles om 21:00 uur open gaan voor het gekostumeerd Bal.

Persoonlijk zal Prins Ruud en Page Marisca de deuren weer sluiten.

Kaarten vooraf verkrijgbaar bij Cock van Bohemen 06-13959014 of tijdens het straatcarnaval.

Zondag 7 februari Carnavalsmis met Old Princes in Harmony

De Carnavalsmis zal om 11:00 uur aanvangen in de H. Laurentiuskerk met medewerking van het oud Prinsenkoor. Het koor staat onder leiding van dirigent Bram Soentjens en muzikant Aad Paardekoper. Natuurlijk zijn hierbij de Prins, Page en de Raad van elf en de Koomers aanwezig.

Zondag 7 februari Carnavalsconcert met Fanfare Juliana en Old Princes in Harmony

Het concert van Fanfare Juliana zal om 16:00 uur beginnen. De Bles zal om 15:30 uur geopend zijn. Na het concert zullen de Oud Prinsen hun optreden verzorgen. Aansluitend muziek van Jan Groeneweg.

Maandag 8 februari Kindercarnaval in De Bles

Speciaal voor de jongste kinderen start om 13:00 uur het kindercarnaval met natuurlijk weer Deejay Kevin.

Prins Bryan en Page Evy zullen met de ‘kids’ het carnavalsfeest vieren.

Dinsdag 9 februari Seniorencarnaval in De Bles

Een gezellige carnavalsmiddag voor alle senioren uit Gaandrië met Prins Ruud en Page Marisca maar ook De Koomers. Deze middag start om 13:00 uur. De Bles is om 12.30 uur geopend. Natuurlijk zullen de Oud Prinsen aanwezig zijn om mooie liederen te zingen.

Dinsdag 9 februari gezamenlijk aftuigen Prins Ruud en Page Marisca in De Bles

Direct aansluitend op het seniorencarnavalsfeest, is voor iedereen De Bles gratis toegankelijk. Het is mogelijk om voor een schappelijke prijs heerlijk te eten vanaf 17:30 uur. Aansluitend het aftreden van het prinselijk paar en de raad. Prins Ruud zal door een commissie van Oud Prinsen getest worden voordat hij in hun legioen wordt opgenomen. De gehele avond is De Bles geopend om gratis te kunnen feesten op het aftreden van de ‘dorstlustige hoogheden’.

hoogheden