Gaanders carnavalsfeest in zicht

Het Gaanders carnavalsweekeinde komt in zicht, maar komende vrijdag zijn Prins Ruud en Page Marisca al uitgenodigd in de jeugd sociëteit van Gaandrië. In de kelder van de Infinity wordt het 1e startsein gegeven van het lange ‘carnavalsweekeinde’. Samen met de Raad van Elf zullen Prins Ruud en Page Marisca de eerste polonaise lopen.

Inschrijving Optocht zaterdag 6 februari

De optocht van de Gaanders start direct na de hamer uitreiking door de burgemeester in Leidschendam. Deelnemers aan de optocht worden verzocht om 9 uur te verzamelen bij Scheria. De start zal dit jaar vanaf de Veurse Achterweg zijn, om daarna gezamenlijk richting Stompwijk te gaan. In Stompwijk zal de optocht zoals gebruikelijk weer bij Scheria starten (verzameltijd 12 uur), de stoet zal waarschijnlijk rond 14 uur in het centrum van Gaandrië aan komen. Natuurlijk zal de jury de gehele stoet onderweg bekijken om daarna bij de kerk een eindoordeel te geven. Het Gaanders motto is dit jaar ‘Rondje Gaandrië’ Aansluitend het straatcarnaval op de kruising van de Meerlaan, waar vanaf 14.00 uur al een optreden verzorgd zal worden op het podium.

We verzoeken de deelnemers aan de optocht, zich in te schrijven via de Gaanders site. Vanuit de Gaanders organisatie zal een bevestiging gestuurd worden met o.a. het reglement en inschrijfnummer.

Deze moeten ondertekend worden door de deelnemers. Zonder inschrijving geen deelname aan de optocht. Meer info www.degaanders.nl

‘Bericht van de jury’

Beste inwoners van het Gaandriaanse Rijk

Op zaterdag 6 februari is de optocht van Carnavalsvereniging De Gaanders. Een aantal zeer enthousiaste juryleden willen alle deelnemers alvast laten weten hoe jullie kans maken op de felbegeerde prijzen die tijdens het straatcarnaval worden uitgereikt.

Net als vorig jaar worden de karren/loopgroepen beoordeeld ten hoogte van het kerkplein. Eveneens lopen er dit jaar ook juryleden gedurende de gehele route van de optocht.

  1. De karren/loopgroepen moeten duidelijk zichtbaar het startnummer plaatsen aan de rechterzijde van het voertuig/loopgroep.

Criteria van de beoordeling:

Komt het motto “Rondje Gaandrië” goed tot uiting

Heeft de kar/loopgroep uitstraling/sfeer/actie

Originaliteit en creativiteit

Hoe is de afwerking van het geheel

De prijzen:

1e prijs en wisseltrofee

2e prijs

3e prijs

Motto prijs

Creativiteitsprijs

Aanmoedigingsprijs

Prijs 1 t/m 3: worden bepaald door de optelling van gegeven punten

(a t/m d)

Prijs 4 t/m 5: worden bepaald door de optelling van gegeven punten

(a en c) voor deze criteria

(Prijswinnaars 1 t/m 3 worden hiervan uitgesloten)

Prijs 6    : wordt door de jury beoordeeld en bepaald