Carnaval in Gaandrië

Afgelopen zaterdag werden de deuren van De Bles Bierstube om 18 uur geopend door de Gaanders. De gasten werden verwelkomd door Prins Ruud en Page Marisca om plaats te nemen aan de mooi gedekte biertafels. In een uur tijd liep de Stube vol met 300 in ‘Trachten’ geklede bezoekers. De mooiste Dirndl’s en Lederhose waren te bewonderen. Wat een schitterend festijn. (zie de foto’s op degaanders.nl)

Om 19 uur werd door Prins Ruud een toast uitgebracht waarna de tafels met Boerenkool en Spare Ribs ‘gevuld’ werden. Er was voor iedereen voldoende, gemaakt door Topkok Trevor en vooraf ook nog stokbrood en kruidenboter. Met het optreden van Jodelheidi en de muziek van Deejay Kevin was de Bierstube compleet en ‘gemütlich’, zoals een echt Oktoberfest in Beieren.

Na deze geslaagde avond, staat het vizier van De Gaanders volledig op het carnavalsweekeinde van februari gericht. De voorbereidingen voor de optocht van 6 februari zijn in volle gang. Maar ook de Oud Prinsen zijn druk aan het oefenen voor de carnavalskerkmis met nieuwe liederen o.l.v. dirigent Bram Soentjens en Arie Paardekoper. De raad van de Koomers is dit weekeinde ook al in actie geweest, bij Smooksnuivers in Rozenburg. Kortom de Gaanders zijn volop in beweging.

Ook dit jaar start de optocht weer in Leidschendam, verzamelen om 9 uur, om daarna gezamenlijk richting Stompwijk te gaan. In Stompwijk zal de optocht zoals gebruikelijk bij Scheria starten (verzameltijd 12 uur) om daarna rond 14 uur in het centrum van Gaandrië aan te komen. Natuurlijk zal de jury de gehele stoet onderweg bekijken om daarna bij de kerk een eindoordeel te geven. (volgende week meer info hierover) Het Gaanders motto is dit jaar ‘Rondje Gaandrië’

We verzoeken de deelnemers aan de optocht, zich in te schrijven via de Gaanders site. Vanuit de Gaanders organisatie zal een bevestiging gestuurd worden met o.a. het reglement en inschrijfnummer.

Deze moeten ondertekend worden door de deelnemers. Zonder inschrijving geen deelname aan de optocht.

P.R. De Gaanders