Beste Dorpsgenoten

Beste dorpsgenoten

Bijna twee jaar geleden ben ik in Stompwijk komen wonen. Ondertussen heb ik een leuke vriendin leren kennen en ga ik om die reden binnenkort in Mijdrecht wonen.

Uiteraard vind ik het erg jammer om Stompwijk te verlaten. Ik geniet van het Dorp en het water. En juist nu pas voel ik mij een beetje ingeburgerd.

Om op gepaste wijze afscheid te nemen van Stompwijk en alle Stompwijkers wilde ik als Stompwijkse vlaggencentrale de Stompwijkse vlag een nieuw leven inblazen. Maar wat blijkt, er is nooit een Stompwijkse vlag geweest?! Of althans hebben wij die met ons speurwerk niet kunnen vinden. Mocht toch ondanks ons onderzoekje iemand een oude Stompwijkse vlag hebben ontvangen wij graag een foto van die vlag. Uiteraard wel het wapen van Stompwijk.

Graag laten wij Stompwijk een eigen vlag na. Juist door de vele gemeentelijke herindelingen merken wij vaak dat bewoners van een oud gedeelte van die stad weer hun oude vlag in ere willen herstellen. Voor het ontwerp van een vlag voor een stad of dorp zijn heel veel regels. Wij hebben drie ontwerpen gemaakt (mede in overleg met enkele dorpsgenoten) die zoveel mogelijk voldoen aan de regels voor vlaggen.

Graag laten wij alle inwoners van Stompwijk c.q. alle lezers van de Dorpsketting stemmen op hun nieuwe vlag. Dit kan via marco@vlaggenclub.nl onder vermelding van a, b of c.

Aangezien vlaggen aan strenge regels horen te voldoen wil ik toch nog een stemadvies (uitleg) geven.

vlag a

Vlag a is gebaseerd op de voormalige vlag van Leidschendam waarbij het dorstige Hert van Stompwijk symbolisch is afgebeeld. En uiteraard zijn de kleuren van Stompwijk gebruikt die rechtstreeks zijn ontleend aan het officiële wapen van Stompwijk. Die kleuren komen in alle drie de ontwerpen terug.

vlag 2

Vlag b is met het officiële wapen van Stompwijk. Echter vlag-technisch hoor je geen wapen in een vlag te gebruiken maar een simpelere afleiding daarvan. Daarnaast zouden wij officieel toestemming moeten vragen aan de Burgemeester van Leidschendam….

vlag c

Vlag c voldoet naar onze mening het beste aan de eisen die gesteld worden aan een vlag. Het dorstige hert is goed herkenbaar en het heeft de kleuren van Stompwijk.

Liefst ontvangen wij zoveel mogelijk stemmen zodat de meerderheid beslist wat de vlag van Stompwijk wordt. Als prijs voor de stemmers zullen wij de vlag waar de meeste stemmen op komen verloten onder die categorie stemmers formaat 100x150cm. De vlag zal na die tijd te leveren zijn voor een prijs van circa € 24,95 inclusief BTW

Met vriendelijke groet,

Marco van Daalen

Let op: per 1 Februari 2016 verhuizen wij naar Mijdrecht daar betrekken wij een mooi kantoorpand

Ons nieuwe adres is dan:

Communicatieweg 9K

3641SG  Mijdrecht

marco@vlaggenclub.nl

Tel:   +31 (0)71 8200277

Mob: +31 (0)6 34983883