Vernieuwde Kerstdiners met de KBO

 De kerstviering in de kerk begon voor mij al als vernieuwing op het altaar. Pastoor Broeders, die er achteraf al langer was, voor mij dus nieuw als Scheveninger. Hij begeleidde duidelijk, in woord en gedachten de dienst. En, zoals de pastoor vermeldde, in een schoon gemaakt en gepoetst kerkgebouw. Het parochie zangkoor, bracht de liederen in een kleine bezetting ten gehore.

Onderweg naar Het Blesse Paard, klokte temperatuur in de auto naar 15 graden, ook dat is nieuw in de december maand van 2015. De bollen komen al uit de grond, terwijl de winterbanden geen dienst doen.

Bij binnenkomst in Het Blesse Paard, waar de verf amper droog was, en de vloeren nog nat waren, kon je zien dat er hard gewerkt was. Met man en macht is men bezig geweest, om de KBO te ontvangen voor de kerstdiners. Vernieuwd, strak en aangepast aan deze tijd, de meerwaarde voor het dorp Stompwijk.

Aanpassen was dan ook de opzet voor de Bles met ’n creatieve uitstraling en ’n klantvriendelijk bediening. Het eten smaakte heerlijk dat maakt de Bles, zoals het hoort. De nieuwe uitstraling heeft meer rust in de zaal  gebracht. Het optreden van Hoop en Zegen, bracht het Kerstgevoel bij de mensen binnen, die uit volle borst mee zongen, als zegen naar hoop.

Na een heerlijk nagerecht wat er prima uitzag, was er koffie met een gepast likeurtje en ’n bonbonnetje, de finale van kerstdiner.

Zo’n dag vliegt al kletsend voorbij, en voor dat wij het weten staan de oliebollen straks alweer op de tafel. Wij kijken uit naar 2016. Dus kort gezegd voor herhaling vatbaar.

Wij wensen iedereen Fijne Kerstdagen, en ’n gezond 2016 toe en bedanken het bestuur voor deze fijne dag.

Wybo Suijten