Le Dakar

Het aftellen is nu echt begonnen.

teamfoto2015dec-14

Vorige week hebben we met het hele team + aanhang, tijdens een etentje in Het Blesse Paard, de laatste puntjes op de i gezet.

De rallytruck heeft inmiddels al een aardige reis achter de rug. Rijdend vanuit Stompwijk naar Le Havre (Frankrijk), daar de boot op. Toen naar Senegal waar nog meer geladen werd in de haven van Dakar. Toen doorgevaren naar Brazilië (Vitoria en Ria de Janeiro) en van daaruit nu onderweg naar Buenos Aires. Daar wordt hij door de specialisten van de A.S.O. van de boot gehaald en in de haven geparkeerd.

Het zeskoppige team van Van Velsen Rally Sport zal hem daar over ongeveer anderhalve week op gaan halen.

Wij vertrekken op dinsdag 29 december vanaf Schiphol en gaan via Madrid ook naar Buenos Aires. Daar zullen we on “Blauwe Schatje” op woensdag 30 december ophalen. Dan nemen we hem mee naar het technisch park en daar zullen we hem op Oudjaarsdag klaarmaken voor de strijd (nog een aantal sponsors erbij plakken, nieuwe banden er onder, smeren en wat kleine dingen).

’s Avonds zullen we in de Argentijnse hoofdstad op gepaste, maar bescheiden wijze oud en nieuw vieren. Op Nieuwjaarsdag krijgen we dan de veiligheidskeuring (kleding, helmen, gordels, rolkooi, enz.) dan de administratieve keuring en afhandelingen. Op 2 januari ’s morgens podiumceremonie en het voorstellen aan de wereldpers en allerlei andere persverplichtingen. ’s Middags vertrekken we naar Rosario (zo’n 390 km) met onderweg ook nog een proloogje van ongeveer 10km. Dit om de starttijden te bepalen voor de echte start van de volgende dag. 3 Januari gaat het echte werk eindelijk beginnen… Wat kan wachten lang duren..

Nu nog vanuit Stompwijk bedankt het team van Van Velsen Rally Sport iedereen voor alle steun welke wij steeds mochten ontvangen. Wij wensen iedereen fijne Kerstdagen en een goed, gezond 2016 toe!

Wij gaan er voor en als alles goed gaat, hopen wij op dinsdag 19 januari weer op Schiphol te landen met een hele ervaring rijker en misschien wel meer… Uitrijden is onze droom van 2016!

Aad van Velsen