Kerstgedachten van Wybo

Wij scheiden het hele jaar door

Wie is er niet grootgebracht met de wereld van scheiden.  Om de natuur te sparen scheiden we steeds meer materialen zoals plastic, bruin glas, wit glas, karton, papier, batterijen, lampen, neonbuizen en verlichting. Witgoed, bruingoed, klein elektrisch zoals scheerapparaten  enzovoort. Verfwaren, ijzer, puin, tuinafval, groenteafval. Overbodig hout, etensresten, olie en vetten, mest uit de stallen van kippen, varkens en koeien en dan hebben wij het nog niet over wat de industrie ons achterlaat. En wat de consument aan overbodige spullen overhoudt wordt bij de bak zet. Het is zo maar een greep uit het geheugen.

Wat mij nu zo opvalt is, dat juist nu veel mensen gaan scheiden. Ineens raak je links en rechts je vrienden en vriendinnen kwijt. Zou die nieuwe (vlam) partner wel helemaal het einde zijn dan?

In ieder geval wel het einde van je relatie en voor je partner, je kinderen, kleinkinderen en ouders. Die eerste verdwaalde vlinders vergeet je  toch nooit meer en de tweede serie vlinders sla je gelijk dood voor rust in de tent. Als je auto een keer niet start, neem je ook niet gelijk een nieuwe auto. En ook na jaren trouwe dienst zet je hem niet aan de kant. Als je toch het besluit heb genomen te gaan scheiden, denk dan nog eens een keer na over wat je achterlaat. Liefde moet je juist delen met elkaar en dit keer (juist) niet scheiden.

Wij wensen jullie allemaal toch fijne feestdagen en een gezond en liefdevol 2016 toe.

Liefs en groet van Wybo en Lia Suijten