Weer een jaar voorbij!

Aan het einde van het schooljaar gaan ook de misdienaars genieten van de vakantie. Normaliter hebben dan het misdienaars uitje waar u in de viering in de kerk altijd van hoorde. Dit jaar is er gekozen dat de kinderen met elkaar de bioscoop kunnen bezoeken. Na de schoolvakantie zijn we weer gestart met het misdienen bij de Eucharistievieringen.  

Dit jaar hebben we afscheid genomen van Dries van Bemmelen, bedankt voor de jaartjes die je hebt geholpen. In onze parochie hebben we een groep misdienaars die bij een Eucharistieviering meehelpen in de viering. De misdienaargroep bestaat nu uit twee dames Kim Ammerlaan en Kimberley van Arkelen. Graag willen we deze groep uitbreiden naar 4 of 6 kinderen. Dan kan er wat vaker geholpen worden tijdens de eucharistievieringen.  

Het komt hier op neer dat de misdienaars in groepjes van twee werken. In de praktijk bij ongeveer 4 à 5 teams zijn ze eens in de 4 à 6 weken aan de beurt in de periode van september tot en met juni. De viering begint om 11.00 u en deze is rond 12.00 u afgelopen, dan kunnen de misdienaars weer naar huis.  

Graag willen wij vragen aan de ouders om hierover na te denken. Het wordt door de parochie zeer gewaardeerd, dit blijkt elk jaar weer wanneer de misdienaars bij de deurcollecte geld ophalen voor het jaarlijks uitje.  

Nu gaat het tot op heden vaak over de kinderen van groep 4 tot en met groep 8, maar wat we nu toch ook vaker zien is dat oudere jongere meegaan in de Eucharistie. Ook deze groep jongeren zouden wij graag willen benaderen om ons team te komen versterken.  

Voor informatie of aanmelding kunt u terecht bij ons Parochie secretariaat of via de mail sintlaurentius@hotmail.com