Stompwijkse Paardendagen 17 juli t/m 20 juli

Stompwijkse paardendagen 17 juli tot en met 20 juli

Vrijdag 17 juli beginnen de Stompwijkse paardendagen. Een feest dat alweer voor de 106 keer wordt gehouden. Het is al jaren een groot festijn georganiseerd rondom de paardensport. Kenmerkend voor deze dagen zijn de gezelligheid en de ontspannen sfeer voor jong en oud, van kinderwagen tot rollator.

Sinds verleden jaar behoort het tot het Nationale Inventaris Immaterieel cultureel Erfgoed Nederland Een status waar wij bijzonder trots op zijn en er alles aan doen om dit in stand te houden.

Traditie getrouw worden de dagen geopend met een feestelijke optocht van aangespannen paarden door ons dorp en eindigt op het feestterrein achter de kerk. Vervolgens gaan deze de strijd met elkaar aan bij het ringsteken.

De zaterdag krijgt ten opzichte van andere jaren een andere invulling. Het springen voor paarden en pony’s blijft maar vanaf 14.00 uur zullen er achter de tribune meerdere kraampjes op gesteld staan waar lokale dier-, land- en tuinbouwproducten gepromoot en verkocht worden. Tevens is er een tentoonstelling van oude en nieuwe tractoren, brommers en auto’s. Demonstraties van stoommachines, dieselmotoren, waterpompen. Demonstraties van paardentandarts, paardenmasseuse en hoefsmid. Transportbedrijf Aad van Velsen uit Stompwijk neemt in 2016 deel aan de Parijs Dakar rally en showt met zijn team hun speciaal ontwikkelde truck op de Fair.

Nieuw is dit jaar de Whipe Out met een spectaculaire hindernisbaan XXL. Het parcours bestaat uit extreme activiteiten zoals Sweeper Punchwall de stormbaan Dizzy-spin. Deze activiteit wordt gepresenteerd door Bas Muijs een bekende acteur uit onder andere GTST.

ponyrace

Zondag is de dag van de populaire ponyrennen. Sinds jaar en dag is deze prachtige tak van paardensport een grote reünie van familie, vrienden, oud Stompwijkers, en paarden liefhebbers. Tussen de omlopen van de ponyrace is er natuurlijk ruimte van een show. En dit jaar zal stal Brooijmans met hun trekpaarden dit voor hun rekening nemen.

kortebaan 2

Na de ponyrennen is het feesten geblazen in de grote tent waar de band Rampscenario het voor het zeggen heeft. Rampscenario heeft een uitgebreid repertoire dat wordt gebracht met een vette knipoog.

De laatste dag van de Stompwijkse Paardendagen is gereserveerd voor de kortebaandraverij. Voor velen het absolute hoogtepunt van alle festiviteiten. De animo om mee te doen aan de harddraverij in Stompwijk is altijd groot. Stompwijk heeft namelijk de enige korte baan op gras in Nederland en dat maakt deze draverij populair voor eigenaren en pikeurs en toeschouwers.

We hopen dan ook op een top veld van korte baandravers.

Maandagavond worden de dagen afgesloten met een groots vuurwerk. Wij hopen net als andere jaren er een uniek feest van te maken!!

Namens Nooit Gedacht

Conny Oliehoek