Badgasten succesvol op NK estafette

badgasten

Badgasten succesvol op NK estafette

Afgelopen zondag werden de Nederlandse Kampioenschappen estafette gehouden in het mooie Pieter van den Hoogenbandzwemstadion in Eindhoven. Hiervoor mochten Bart Pardon en Jelsie van Ruijven vroeg opstaan, want het inzwemmen was al om 8:00 uur. Beiden hadden zich samen met hun clubgenoten gekwalificeerd voor deze wedstrijd. En afgelopen zondag brak de strijd los tegen de sterkste clubteams van Nederland.

In de leeftijdscategorie van zowel Bart als Jelsie werden er 3 estafettes gezwommen; te weten de 4x50m schoolslag, 4x50m vrije slag en de 4x50m wisselslag. Bij de jongens nam Bart de 50 meter schoolslag op het eerste nummer en de 50 meter schoolslag bij de wisselslag voor zijn rekening. Het mag duidelijk zijn dat Bart een echter schoolslagspecialist is. Uiteindelijk werden de tijden van de drie afstanden opgeteld en vergeleken met de andere teams. Dat alle jongens van de Leidse zwemclub LZ1886 hard gezwommen hadden, was wel duidelijk. Maar de mannen gingen helemaal uit dak toen ze hoorden dat ze achter PSV uit Eindhoven en Aqua-novio uit Nijmegen derde waren geworden. Dus hangt er op dit moment in huize Pardon een mooie medaille van dit Nederlandse kampioenschap in de prijzenkast te glimmen.

Jelsie mocht alles uit de kast halen op de 50 meter schoolslag, 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag (wisselslagestafette). Ook bij de meisjes kon LZ 1886 een ijzersterk team naar Eindhoven sturen. Uiteindelijk leverden de inspanningen een vijfde plek op. Dit is natuurlijk ook een geweldige prestatie. Alle reden dus om samen op de achterbank met Bart met een voldaan gevoel naar Stompwijk te reizen.

Sanne van Ruijven zou ook naar Eindhoven gaan. Maar na een valpartij met de fiets eerder in de week moest haar arm in het gips. Zij moest daarom haar favoriete nummers door haar clubgenootjes laten zwemmen.

Volgende week gaan Bart en Jelsie de strijd weer aan bij een regionale wedstrijd. We zijn benieuwd of volgende week weer twee blije gezichtjes achter in de auto op weg naar Stompwijk zijn te zien.

Ilona van Ruijven