Stompwijkse zaalvoetbal in de lift!

Een goede verdediging heeft maar weinig aanval nodig!

Zaalvoetbalverslag door Guus Vincenten:

Zaalvoetballen is de laatste jaren erg populair geworden. Ook bij Stompwijk` 92 is het aantal teams toegenomen. Het eerste en tweede team spelen inmiddels op goed niveau. Afgelopen donderdag moest Stompwijk ‘92 1 aantreden tegen zaalvoetbalvereniging Oliveo te Pijnacker. Oliveo is een geduchte tegenstander aangezien zij de koppositie aanvoeren in de eerste klasse. In de vertrouwde sporthal De Meerhorst werd er enige tijd geleden met 6-1 verloren.

De laatste weken is het eerste team van Stompwijk aan een opmars bezig, om zo de kelder van de eerste klasse te verruilen voor een positie in de middenmoot, hetgeen haalbaar moet zijn. Met slechts één wissel en twee ingehuurde spelers van het tweede elftal begonnen we aan de wedstrijd. Trouwe coach Yorick Boon ging er eens goed voor zitten, en had alle vertrouwen in een goede afloop. Gebroeders Ronald en Wouter van Santen hebben op het veld al menig wedstrijd samen gevoetbald, en zijn ook weer tijdens het zaalvoetbal herenigd. Stompwijk speelt altijd erg defensief, en wacht rustig of om zo nu  dan eens een aanval te plaatsen. Het was Oliveo die de leiding nam in de wedstrijd. Door een individuele actie van de aanvaller van Oliveo zag de Stompwijkse zaalvoetbaldoelman Guus Vincenten de bal in de goal verdwijnen. Enige tijd later kreeg Stompwijk een terechte strafschop toegekend, en het was Wouter van Santen die de bal recht door het midden achter de sluitpost van Oliveo schoot.

Kees de Jong had waarschijnlijk oude beelden van Dennis Bergkamp bestudeerd , want met een magistrale stiftbal stuurde hij de doelman van Oliveo het welbekende bos in. Slechts enkele minuten later scoorde Oliveo de gelijkmaker, en met een stand van 2-2 gingen we de rust in. In het tweede bedrijf had Oliveo zeker 90% balbezit, en kon Stompwijk niks anders doen dan verdedigen. Het was bijna de gehele tweede helft een enorme aanvalsgolf richting het doel van Stompwijk. Inmiddels hebben alle spelers al de nodige ervaring opgedaan met zaalvoetballen, en is het een muur van een verdediging.

Tot grote frustratie van de zeer jonge spelers van Oliveo bleef de stand van 2-2 tot diep in de tweede helft gehandhaafd.  Met slechts 4 minuten op de klok was er een zeer schaarse tegenaanval van Stompwijk. Mike van de Nouwenland kreeg de bal via een omweg bij Timo van Marwijk, en deze kon de bal eenvoudig binnenschuiven. In de daarop volgende resterende speeltijd heeft coach Yorick Boon moeten toekijken met een verhoogde hartslag, want het eenrichtingsverkeer naar het doel van Stompwijk werd weer hervat. Het waren een aantal hectische slotminuten, maar uiteindelijk klonk het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter,  en gingen de drie punten mee naar Stompwijk. Het was naar ieders groot vermaak om met defensief voetbal een overwinning te behalen tegen de koploper.

Oliveo sprak van anti-voetbal van Stompwijkse zijde, maar een goede verdediging heeft maar weinig aanval nodig! A.s. maandag om 20.00 uur speelt het tweede team van Stompwijk thuis in De Meerhorst tegen RKDEO uit Nootdorp.