Stichting de Bontekoespelen

Wat een prachtig land hebben wij
een land is alles
een klein stukje land
met kostbare sprieten, groen gras
nondeju, een vet landschap
wij het land’

Stichting Bontekoespelen is een nieuw initiatief van de groep Leidse kunst en cultuurliefhebbers. Bontekoespelen wil door middel van eigen professionele producties, presentatie en festivals de stad Leiden verrijken en verrassen met bijzondere theatergebeurtenissen op vele prachtige locaties die de stad rijk is. De stichting doet dit zoveel als mogelijk is in samenwerking met gevestigde podiumkunstorganisaties en richt zich zowel op bestaand theaterpubliek als op nieuwe toeschouwers die de drempel naar de gevestigde instellingen te hoog of niet uitdagend genoeg vinden.

Het landschap vormt het decor voor deze poëtische en burleske voorstelling. Maak kennis met Bertie, Trijntje en Hent, een bijna uitgestorven generatie mensen van het platteland die met weemoed en humor terugblikken op hun leven, en afscheid nemen van een verleden tijd.

Naast eigen materiaal, afkomstig van interviews met boeren, en archiefmateriaal vormen de teksten van Bert Schierbeek een rode draad door de voorstelling. Schierbeek had grote affiniteit met het boerenleven. Zelf bracht hij zijn jeugd door op het Groningse platteland en tekende tal van verhalen op over de boerenbevolking uit deze streek. In zijn unieke eigen stijl die hij proëzie (tussen proza en poëzie) noemde, bevindt zich zijn beeldende en bij vlagen surrealistische taal die zich voor deze voorstelling bijzonder goed leent. Het beste valt Dol Onkruid te typeren als een vorm van theaterperformance

Reserveren en info: 071 5 23 76 00 of reserveren@bontekoespelen.nl
( € 15, cjp/65+ € 12,50 ) Info: www.bontekoespelen.nl Data: 1 sept t/m 3 okt.
Verzamelen parkeerplaats Heineken, Burg. Smeetsweg 1 (aan de N11) Zoeterwoude elke dag tussen 20.00 en 20.15 uur, en zondags tussen 14.00 en 14.15 uur. Van hieruit wordt publiek op bijzondere wijze naar de locatie gebracht en na de voorstelling terug naar de parkeerplaats van de Heineken in Zoeterwoude.
Aanvang voorstelling resp. 21.00 uur of 15.00 uur. Duur circa 50 minuten.