Demonstratietraining bondscoach handbal

Zaterdag 13 maart a.s. 16.00 u geeft Henk Groener, trainer van het Nederlands Handbal Herenteam een demonstratietraining (clinic) aan de Dames/Heren A en B jeugd van Stompwijk’ 92

Zaterdag 13 maart vanaf 16.00 uur kunnen alle dames en heren B en A meedoen aan een uniek gebeuren bij Stompwijk’92. Niet minder dan de coach van het Nederlands Handbalteam Heren komt speciaal aan hen een demonstratie training geven.

Henk Groener, gehandbald vanaf zijn 8ste jaar, begonnen bij Swift Arnhem. Via TV Emsdetten in Duitsland en Wacker Thun en TV Aldekerk in Zwitserland, weer terug naar zijn oude vereniging Swift Arnhem. In 1993 gestopt met serieus handbal en aan de slag gegaan als trainer van E en O. In zijn actieve carrière heeft hij het gebracht tot 208 interlands. Na drie jaar trainer bij E en O te zijn geweest, afsluitend met een kampioenschap en bekerwinst, na nog een periode Duitsland in 2002 weer naar Nederland gekomen om de scepter van Sjors Röttger over te nemen als Verbondstrainer van de Heren Nederland. Hier is hij nu anderhalf jaar druk bezig de heren naar een hoger plan te brengen. Die weg is ingeslagen met spelers die ervoor kiezen het handbal als beroepsperspectief serieus te nemen. Met jonge spelers is hij op de goede weg en hoopt in januari 2005 de volgende stap kunnen zetten, het bereiken van de Play Offs voor de EK van 2006.

Hij zal proberen de training een beetje in het kader te zien van de spelvisie zoals die momenteel door Sjors Röttger (Excoach Ned.Team) in het land gepresenteerd wordt. Dit houdt in veel individueel werk en aanwijzingen, maar ook teamtactische zaken komen aan de orde. De oorspronkelijke aanleiding was het behaalde Nederlands kampioenschap Beachhandbal en het behaalde kampioenschap veld en zaal in de 1e klasse B junioren. I.p.v. de gebruikelijke fris en patat dus een extra training als beloning. Enerzijds organiseert Stompwijk’92 dit om het handballen weer eens flink onder de aandacht te brengen, anderzijds hopen we dat een dergelijk evenement een stimulans is om te blijven handballen en dit verder uit te dragen.

Het programma ziet als volgt uit:

14.30 16.00 u Minitoernooi voor de C en D jeugd
16.00 u Training aan 1e selectie A/B junioren door Henk Groener
17.15 u pauze
17.30 u Training aan de 2e selectie B jeugd Jongens/meisjes door Henk Groener
19.00 u Oefenwedstrijd, waarbij het geleerde direct in praktijk wordt gebracht, door 1e selektie A/B jeugd gecoacht door Henk Groener/ Jan Moes tegen een tegenstander uit de regionale divisie

Stompwijk’92 is de overkoepelende vereniging in Stompwijk met een prima sportaccommodatie waarin circa 700 leden actief zijn. Er is een voetbalafdeling een afdeling voor binnensportactiviteiten. Daarnaast is dus de handbalafdeling erg actief en altijd op zoek naar nieuwe leden.. Stompwijk’92 is een gezelligheidsvereniging, waar prestaties zeker niet uit de weg worden gegaan. De handbalafdeling heeft een 150tal spelende leden. Zij spelen hun wedstrijden in Stompwijk en Zoeterwoude zowel op het veld als in de zaal. Dus heeft u, voor u zelf, of uw kinderen interesse in beweging, sport, sfeer en gezelligheid komt u gerust eens sfeer proeven op onze accommodatie in Stompwijk. Voor meer informatie www.stompwijk92.nl A.s. zaterdag bent u dus welkom.

Leo Oliehoek, voorzitter handbal