Kortebaannieuws

* Drafsport op de kortebaan verloopt fantastisch.
Op nog al eens gestelde vragen over het verloop van het kortebaanseizoen kunnen we zondermeer zeer positief zijn. In tegenstelling tot de langebaan kent de kortebaan opnieuw een geweldig drafseizoen. De schatting is dat er reeds circa 200.000 toeschouwers de kortebaandraverijen bezocht hebben. Op het moment van schrijven, met nog vier meetings op de rol, heeft het er alle schijn van dat bijvoorbeeld de totalisator seizoenomzet haar reeds scherpe record met glans zal verbeteren. Heemskerk had op donderdag 4 september jl. een omzet op de toto van 63.619 euro. Een dergelijk hoog bedrag was nog nooit op één kortebaan omgezet. Overigens staat het kleine Stompwijk met haar toto omzet in de reeks van tot nu toe 21 verreden draverijen op een prachtige 4e plaats.

* Landelijk rijderskampioenschap
Het gevecht om de nationale pikeurs–titel lijkt voor Aad Pools een gelopen koers. Tot en met Heemskerk van donderdag 4 September jl. had de man uit Uitgeest 53 wedstrijdpunten vergaard. Zijn befaamde broer Ruud en de jeugdige Robin Bakker volgen met respectievelijk 27 en 23 punten op ruime afstand.

* Topdrie van het draversklassement
1e de 5 jarige ruin Lino Hawaï met 22 punten.
2e de 10 jarige Zweedse hengst Mr. Postman met 21 punten
3e de 5 jarige ruin Manhattan South (Stompwijk winnaar) met 16 punten.
Dit is uiteraard een voorlopig klassement.

Inmiddels hebben de draverijen van Purmerend (11/9), Hillegom (12/9) en Medemblik (gisteren) reeds plaatsgevonden. Resultaten hierover zijn er wel maar ondergetekende nog niet bekend. Excuses hiervoor. Deze onvolledige berichtgeving geeft onze trouwe lezers echter wel een indicatie dat het met de kortebaan niet alleen in Stompwijk maar ook landelijk uitstekend gaat. Het drafseizoen vervolgt haar programma op donderdag 18 september in Enkhuizen, woensdag 24 september Roden, donderdag 25 september Lisse en besluit traditioneel op maandag 13 oktober in ’t Zand. Laatst genoemde gaat om het kampioenschap van Nederland i.v.m. haar 100 jarig bestaan.

’Nooit Gedacht’ p.r. zaken, Piet Oliehoek