Kinderopvang Zoeterwoude ook voor Stompwijk

Stichting Kinderopvang Zoeterwoude is er ook voor inwoners van Stompwijk!

Wist u dat er op de Westeindseweg in Zoeterwoudedorp een kinderdagverblijf is die voor zowel kinderen van 0 tot 4 jaar opvang verzorgt als voor kinderen van 4 tot 12 jaar (Buitenschoolse opvang). Dit Kinderdagverblijf is slechts 5 minuten rijden van Stompwijk. Openingstijden van 7.00 uur tot 18.00 uur.

Op de dagopvang zijn de groepen naar leeftijd ingedeeld. Twee babygroepen van 0 tot 2 jaar en twee Peutergroepen van 2 tot 4 jaar. Elke groep heeft haar eigen lokaal met slaapgelegenheid. Per groep zijn inrichting en spelmateriaal afgestemd op de behoeften en de ontwikkelingsfase waarin de kinderen zich bevinden. In verschillende speelhoeken worden activiteiten aangeboden. De gediplomeerde leidsters spelen in op de belangstelling, kennis en vaardigheden van de kinderen.
Als het weer het toelaat gaan de kinderen buitenspelen of een wandeling maken naar de eendjes of de kinderboerderij.
Het contact met de ouders vinden we erg belangrijk en daar wordt dan ook door de leidsters veel tijd voor vrij gemaakt.

De Buitenschoolse opvang is opvang voor kinderen na school, tussen de middag en in de vakanties. Ook de eventuele vrije dagen in de schoolweken door A.D.V. of ziekte van de leerkracht worden door ons opgevangen (van 8.00 uur tot 18.00 uur). De Buitenschoolse opvang vindt plaats in de “Boomhut”. “De Boomhut” beschikt over een eigen, huiselijk ingerichte ruimte met verschillende speel en zithoeken. Zo zijn er hoeken gecreëerd waar jongere kinderen kunnen spelen en andere ruimtes waar alleen de oudere kinderen mogen komen. We hebben een keuken waar de kinderen zelf leren koken, een atelier waar de kinderen van alles kunnen maken, een computerhoek en een podium met veel verkleedkleren. De aankleding van de boomhut verandert steeds en past zich aan, aan het thema dat centraal staat. In de vakanties worden er regelmatig speciale activiteiten aangeboden die niet in de boomhut plaats vinden. We gaan naar een museum, naar een pretpark of gaan naar het “Astrand”. Dit jaar zijn de kinderen tijdens de zomervakantie een week op een boerderij in de Weipoort geweest. In overleg met de leidsters is het ook mogelijk om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de Boomhut.
De leidsters proberen de kinderen na school en in de vakanties een fijne vrije tijd aan te bieden, de kinderen hebben veel keuzes uit verschillende spelmogelijkheden.
De kinderen worden in Zoeterwoudedorp door de leidster uit school gehaald. Kinderen, die uit ZoeterwoudeRijndijk komen, worden door de buurtbus opgehaald en bij de “Boomhut” afgezet. De kinderen die uit Stompwijk komen, kunnen door een Taxi opgehaald worden. Wanneer uit Stompwijk minimaal 4 kinderen zich aanmelden voor de “Boomhut” gaan wij een taxidienst opzetten om deze kinderen uit school op te halen, om vervolgens naar de “Boomhut” te brengen.

Wanneer U geïnteresseerd bent geraakt in ons dagverblijf, neemt U dan contact met ons op. Tel: 0715808010.
U bent altijd welkom om langste komen en een kijkje te nemen in ons dagverblijf.

Maria Loomans, directeur van SKZ