Handbalheren kampioen

Heren Stompwijk’92 overtuigend en ongeslagen kampioen!
De idols van Stompwijk’92 waren de spelers van het eerste herenteam. Zij zijn namelijk het afgelopen weekend ongeslagen kampioen geworden in de hoogste (2e) klasse van de afdeling Den Haag. De laatste twee wedstrijden diende er zowel uit als thuis aangetreden te worden tegen het Voorschotense HVV’70. Maar al in de uitwedstrijd tegen HVV werd het kampioenschap veiliggesteld. Het werd wel erg spannend want de gastheren uit Voorschoten begonnen fanatiek en namen al snel een voorsprong. Via enkele snelle breaks door Patrick Kooijman op 3-3. Ook Jeroen Ruitenberg was goed op dreef met vrije ballen en een penaltie. De daarna opgebouwde ruime voorsprong van 5-9 werd echter door slordig aanspelen en zwakke schoten uit handen gegeven. HVV’70 wist uit alle hoeken met verrassende schoten onze keeper telkenmale te passeren met als resultaat een 9-9 ruststand.
In de rust werden de neuzen weer dezelfde kant op gezet en in de tweede helft was de ploeg uit Stompwijk/Zoeterwoude veel gedrevener en geconcentreerd bezig en dat was nodig. Het bleef dan ook nog spannend aan het begin van de tweede helft met scores aan beide kanten. Pas na de stand 14-14 kon Stompwijk,92 afstand nemen van de Voorschotense ploeg dankzij enkele strakke schoten van Remco Loos en Marcel v. Giezen. Keeper Otto v.d. Poel stond weer op scherp en weerde praktisch alles wat op hem af kwam. Het laatste fluitsignaal klonk bij de stand 1722 en het kampioensschap was behaald. Uiteraard werd dit resultaat daarna uitgebreid gevierd. Dit resultaat mag gezien worden als een beloning van de goede samenwerking tussen trainer Gerard Goeman en de spelers, maar ook coach Ria Kieft heeft haar steentje bijgedragen.
Door de uitslag van bovengenoemde wedstrijd was de thuiswedstrijd tegen wederom HVV’70 slechts een formaliteit. Gelukkig was dit voor de heren van Stompwijk ’92 geen reden om met een onverschillige houding het veld in de gaan. Alleen al het feit dat het kampioensschap meer glans kon worden gegeven door een ongeslagen status. En de Zoeterwoudse/Stompwijkse combinatie slaagde daar ook in. Marc de Loyer, die de kampioenswedstrijd had gemist, stond al te trappelen aan de start en schoot vanaf de cirkel, na prima aanspelen van André v.d. Poel, meteen drie keer raak. Ook de verdediging kon goed de concentratie opbrengen en wist op deze wijze meerdere malen de aanvalspatronen van HVV’70 te doorbreken en snel op de break spelen, zodat er na een kwartier een voorsprong van 9-5 was opgebouwd. Stompwijk’92 bleef alert en snel spelen en daarnaast was het spel van de gasten uit Voorschoten soms slordig. Een en ander leidde tot een 12-8 ruststand. Ook in de tweede helft trakteerde Stompwijk’92 het publiek op enkele fraaie handbalstaaltjes. Alle spelers kwamen weer op de scorelijst voor. De meeste tegendoelpunten vielen uit penalties of werden gemaakt door de rechterhoekspeler van HVV’70, die steeds werd vrijgespeeld en dan in de hoge verre hoek knalde. Via de tussenstand 20-13 kwam Stompwijk’92 uit op een overwinning van 23-17. Afgelopen zondag werd de afdelingsbeker uitgereikt aan de heren door Petra Simon, voorzitter van het NHV, afdeling Den Haag.