Jubileumconcert Martini Ensemble

Vooraankondiging
Het MartiniEnsemble onder leiding van Jeroen Bosman bestaat 10 jaar. Op zaterdag 22 maart zal ter gelegenheid hiervan een feestelijk jubileumconcert plaatsvinden in de Oude of Martinikerk aan de Herenstraat te Voorburg. Op het programma staan de favorieten van de 13 leden van het vocaal gezelschap uit de afgelopen 10 jaren: dit levert een kleurrijk muzikaal boeket op, met liederen van Sweelinck en Orlando di lasso, Sibelius, maar ook felle spirituals, musicalliederen en Russische muziek. Muzikale mederwerking wordt verder verleend door Bert Walvoort, hobo en Jan Droogers, die het Marianneorgel van de Oude Kerk zal bespelen.
Het Martini Ensemble is een vocaal ensemble, dat voornamelijk a capella muziek ten gehore brengt. De 13 vocalisten hebben elkaar gevonden onder de noemer van het plezier maken met muziek. Iedere twee weken repeteren zij in de Oude of Martinikerk, aan welke kerk de zangers ook de naam van hun ensemble hebben ontleend. De kerk met zijn prachtige akoestiek en interieur inspireren niet alleen de zangers, maar maken het beleven van de muziek ook tot een lust voor oog en oor.
Een bijzonderheid bij de activiteiten van het muzikale gezelschap is, dat zij ieder jaar in de gelegenheid zijn geweest om met het ten gehore brengen van muziek ook een bijdrage te leveren aan een goed doel. Uit de opbrengst van de collecte aan het einde van de jaarlijkse concerten konden de kosten steeds worden betaald, maar bleef ook steeds een bedrag over voor een goed doel. Zo is verschillende malen een bijdrage geleverd voor een project van de restauratie van de Oude Kerk, maar konden ook andere goede doelen een bijdrage van het ensemble krijgen.
Voor het concert van 22 maart is het oog gevallen op een project van Jaap Akkerhuis, een oudvoorburger die in Afrika werkt. Door een bijdrage van het Martini Ensemble zullen muziekinstrumenten worden gekocht en opgeknapt, die gebruikt worden in een ontmoetingsproject voor Hutus en Tutsis, die elkaar enkele jaren geleden in een burgeroorlog nog naar het leven stonden, maar nu met elkaar proberen weer een samenleving op te bouwen.

C.D Martini Ensemble
In februari zijn de opnamen gemaakt van meer dan 20 liederen, die met elkaar een goede indruk geven van het veelzijdige repertoire van het Martini Ensemble. Deze cd zal op het concert worden gepresenteerd en is vanaf dan ook te koop.

Thank you for the Music
Jeroen Bosman, de dirigent van het Martini Ensemble viert dit jaar nog een tweede jubileum: hij is 25 jaar werkzaam als toonkunstenaar. In dit kader vindt op vrijdag 28 maart een concert plaats van alle koren, waaraan Jeroen Bosman leiding geeft, meewerken. Dit zijn: het Jeugdkoor ‘Cantarella’ uit Delft, het Kamerkoor ‘Martini Ensemble’ uit Voorburg, het Haaglands Politiemannenkoor ‘Entre Nous’ uit Den Haag en het Regiomannenkoor ‘Die Gouwe Sanghers’ uit Boskoop. Voor dit concert Thank you for the Music is een aantrekkelijk programma samengesteld dat wordt begeleidt door Aart de Kort op orgel en piano.
Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk aan de Groensvoorde te Waddinxveen en begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 7,50. Kaarten zijn telefonisch op 070 – 386 72 22 en bij de deelnemende koren te bestellen, en zolang de voorraad strekt ’s avonds aan de kerk.

Het jubileumconcert van het Martini Ensemble vindt plaats op zaterdag 22 maart a.s. in de Oude Kerk in de Herenstraat te Voorburg.
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Aan de deur vindt een collecte plaats.
Nadere informatie over dit concert is te verkrijgen bij Wim Keijzer, telefoon 070 – 3191938.