Het CDA geeft je nieuwe energie

Het CDA is een energieke partij. Dit zal eens te meer blijken op zaterdagochtend 1 maart. Tussen 9.00 en 12.00 uur deelt het CDAStatenlid Greetje Willemsma uit Leidschendam-Voorburg sportdrankjes uit bij diverse sportclubs binnen de gemeente. Om 9.15 uur arriveert Willemsma bij Forum Sport. Bijgestaan door enkele jongeren van het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA zal zij de jeugd van nieuwe energie voorzien. Om 9.45 uur geeft ze het startsignaal voor de voetbalwedstrijd Forum Sport E2 (810 jarigen) tegen SEV. “Het bezoeken van een aantal sportverenigingen leek ons een geschikte manier om de jeugd bij de politiek te betrekken,” zegt Arthur Krebbers van het CDJA. Natuurlijk hopen we ook de ouders van de sportertjes te bereiken. We voeren een actieve campagne in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 11 maart. Wij willen laten zien dat het CDA zich onvermoeibaar inzet voor de dingen waar we achter staan.
Om 11.00 uur vertrekt het CDAenergieteam naar Sporthal de Fluit. Daar geeft Greetje Willemsma het startsignaal voor de korfbalwedstrijd SEV – VEO. Willemsma: “Het CDA zet zich van oudsher graag in voor clubs en verenigingen. Het is belangrijk om in clubverband actief te zijn. Het houd je betrokken bij de samenleving.” Greetje heeft geen bepaalde voorkeur voor een winnaar van de korfbalwedstrijd. “Ik hoop op een mooie strijd. En als ik toch een winnaar moet noemen, dan zeg ik het CDA, op 11 maart.” Tenslotte is Willemsma op dinsdagavond bij Shijak Taekwondo vereniging. Zij houdt daar een korte toespraak over het sportbeleid en de overeenkomsten tussen Taekwondo en het “Die zijn er echt hoor”. Bij Taekwondo spelen normen en waarden, respect, sociale controle en veiligheid een grote rol. Deze thema’s voert ook het CDA hoog in haar vaandel.

Telefonisch spreekuur CDA groot succes
Het telefonisch spreekuur van Greetje Willemsma, CDAfractielid voor de Provinciale Staten van ZuidHolland op 21 februari was een succes. “Het is goed om te ervaren dat zo’n spreekuur blijkbaar in een behoefte voorziet.” Onder de indruk was Greetje Willemsma van een vrouw van 73 jaar die de afgelopen week werd beroofd van haar portemonnee. Willemsma: “Je merkte direct dat zij ten einde raad was. Haar bankpasjes waren gebruikt om haar betaalrekening te plunderen. Deze vrouw wist werkelijk niet hoe ze haar boodschappen voor de komende week in huis moest halen.” Sterker nog, de bejaarde dame durfde de straat niet eens meer op. “Ik heb haar aangeraden toch lekker naar buiten te gaan, het was het afgelopen weekend zulk lekker weer.” Daarna heeft Greetje Willemsma ervoor gezorgd dat de beroofde vrouw hulp zou krijgen van het bureau Slachtofferhulp. “Mijn functie als volksvertegenwoordiger heb ik in de breedste zin van het woord toegepast.” Door de positieve respons op het spreekuur heeft Willemsma besloten ook deze week weer een telefonisch spreekuur te houden. Op vrijdag 28 februari kunnen inwoners van LeidschendamVoorburg tussen 19.00 en 20.00 uur contact zoeken op telefoonnummer 070 – 386 59 45. “Ik sta wederom open voor iedereen,” zegt Willemsma. “Als CDA’er wil ik werk maken van een zorgzame samenleving.” Mensen die een ingesprektoon krijgen, kunnen hun vragen en opmerkingen ook naar Greetje Willemsma mailen. Het emailadres is: willemg@pzh.nl

CDA verzorgt waardevolle bijeenkomst over zorg
De CDAafdeling LeidschendamVoorburg heeft op donderdagavond 20 februari een waardevolle bijeenkomst gehouden over de zorgsector in Ziekenhuis Antoniushove te Leidschendam. De heer Siem Buijs, lid Tweede Kamer CDA, de heer Ton van Emmerik, directeur Verpleging en Verzorging LeidschendamVoorburg, de heer Tijmen Meijer, voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Haaglanden (waarin opgenomen zorggroep Horst en Vlietstreek, Katholieke Verpleging en Verzorging Den Haag en Zorginstellingen Rijswijk) en Mevrouw Greetje Willemsma, lid Provinciale Staten ZuidHolland voor het CDA bespraken de vele zorgwekkende kanten van de zorg.
CDA Tweede Kamerlid Buijs legde uit dat het zorgstelsel er is voor mensen die zorg behoeven en niet voor mensen die zich met de zorg bezighouden. “Er moet een betere balans komen tussen de mensen die de daadwerkelijke zorg bieden en de mensen die zich met afgeleide zaken als beheersing van budgetten en dergelijke bezighouden. Er is teveel bureaucratie in de zorg.”
Ton van Emmerik, directeur Verpleging en Verzorging LeidschendamVoorburg was het hier roerend mee eens. “Er moet meer variatie in de zorg komen. Ik wil daar met mijn instelling ook graag aan werken. Ouderen moeten weer de regie over hun eigen leven terugkrijgen.” De directeur van verzorgingshuis Prinsenhof wil samen met zijn cliënten kunnen uitmaken wat goede zorg is. “Nu moeten we ons veel te veel aan de strikte regels van het Rijk houden.” De heer Meijer, voorzitter van o.a. de zorggroep Horst en Vlietstreek zei onnodig veel geld en tijd kwijt te zijn aan het organiseren van de zorg. “Ik zou veel meer willen kantelen naar meer handen aan het bed of in een hulpbehoudend huis.”
Een van de aanwezigen in de zaal bleek een vertegenwoordiger van een gehandicaptenplatform. Zij hield een pleidooi voor levensloopbestendige woningen. Woningen dus, waar je, als je gehandicapt wordt, kunt blijven wonen. Greetje Willemsma, CDA fractielid voor de Provinciale Staten van ZuidHolland kon hierop antwoorden dat het CDA zich hier binnen de provincie sterk voor maakt. “Wij dringen er bij gemeenten op aan dergelijke levensloopbestendige woningen te realiseren.” Aanpassingen in dergelijke type woningen zijn onder meer een toilet waar me met een rolstoel een draaicirkel kunt maken, brede deuropeningen zonder drempels en verplaatsbare tussenwanden.
“Het was een zeer geslaagde avond,” zei CDA’er Willemsma na afloop van de bijeenkomst. We hebben op heel praktische wijze gekeken naar echt inhoudelijke zaken. En daar gaat het om in de zorg.”