Sneeuw hoort leuk te zijn!

Prachtig zoals ons dorp erbij ligt na een volle dag sneeuwen. Een heerlijke wandeling in de omgeving gemaakt en al snowboardend de dijk afglijden. Is er iets leukers? Natuurlijk loop je de kans om door opgeschoten jongelui bedolven te worden met sneeuwballen, dat is niet erg en hoort er bij.
Maar wat leuk was veranderde die avond in 1 grote ergernis.
Gedurende de hele avond werd ons huis massaal bestookt met sneeuwballen. Niet alleen voor, maar al gauw ook achter. De eerste reactie was niet reageren, niet voor het raam staan, e.d.
De Stompwijkse jeugd vond dat er meer moest gebeuren en begonnen met belletje trekken. Toen ook dat geen resultaat gaf was er reden genoeg om op de deur te gaan bonzen, sneeuw door de brievenbus duwen. Nu was de maat vol en ik riep een aantal waarschuwingen, spuugzat was ik het.
Wat is er met de Stompwijkse jeugd aan de hand? Zelfs nadat ik had geroepen dat ik het nu echt zat was, werd het gejen opgevoerd. Weer bonzen op de deur en dan snel wegrennen. Inmiddels was het al tien uur en de kinderen probeerden te slapen toen er weer werd gebonsd en gebeld.
Woedend stapte ik naar buiten en pakte de eerste de beste die ik tegen kwam aan. Kennelijk verbijsterd stond die aan de grond genageld, totaal overdonderd. Zijn vrienden spoedden hem al snel te hulp, waarbij over en weer wat handgemeen ontstond.
Achteraf bleek nog dat ik de verkeerde te pakken had. Ik weet niet meer met welke jongens ik geconfronteerd was, maar een excuus van mijn kant is dan ook wel op zijn plaats. Het zijn altijd anderen die het verpesten. Nico Franse