MARATHON SCHAATSEN

Geen drie maar vier wedstrijden zijn er de afgelopen week verreden door de mannen met de lange adem. De eerste was woensdag in Eindhoven gewonnen door Lars Hoogenboom uit Roelofarendsveen gevolgd door Rob van Meggelen, Koen Lankhaar en Joost Juffermans. Zaterdag morgen was in Gieten een natuurijs wedstrijd gepland. Deze werd gewonnen door Henk Angenent. Zaterdagavond werd in Haarlem de 13e cup wedstrijd gewonnen door Jan Maarten Heideman voor Roel van Hest en Cedric Michaud. En als toegift zondagmiddag in Heerenveen de Leeuwarder Courant marathon. Winnaar werd verrassend Yoeri Lissenberg voor Peter de Vries en Jeroen de Vries. In het klassement staat Michaud nr. 1 met 1 punt voorsprong op Jan Maarten Heideman en als derde met 48 punten verschil Bert Jan van der Veen. Bij de dames zijn de zusjes Smit oppermachtig. Jenita Hulzebosch won zowel in Eindhoven als in Haarlem. In het klassement staat Jenita Hulzebosch 1e met 3 punten voorsprong op Petra Grimbergen en als derde met 2 punten verschil Danielle Bekkering.
Joost Juffermans rijdt de sterren van de hemel 4e in Eindhoven, 9e in Gieten 11e in Haarlem en in Heerenveen kwam hij in laatste fase van de wedstrijd ten val. Joost is in blakende vorm en dat is aan de uitslagen te zien. Hij staat nu 17e in het klassement met 84 punten. Martijn van Es is weer aan het opbouwen na zijn griep. Hij rijdt de loodzware wedstrijden goed uit maar mist nog de kracht om in de finale mee te doen. In eindhoven 25e, Haarlem 25e en in Heerenveen 34e. Martijn staat 46e in het klassement met 7 punten.
De volgende wedstrijd is op woensdag de 15e in Assen en vervolgens zaterdag a.s. in Alkmaar. Start telkens om 19.30 uur. Daarna reist het peloton af naar de Oostenrijkse Weissensee.
Maandag 6 januari. was Mariska Scholtes 13e op de Haagse Uithof.
Aad de Haas