Fractie Leidschendam-Voorburg

Openluchtspreekuur en sneltekenaar op CDAstand
Sybrand van Haersma Buma, nr. 22 op CDAkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen en Theo Brinkel (nr 52) beantwoorden op zaterdag 18 januari vragen van inwoners uit LeidschendamVoorburg. Brinkel bemant de CDAstand in het Winkelcentrum Leidsenhage tussen 12.00 en 14.00 uur, Van HaersmaBuma is aanwezig tussen 14.00 en 15.00 uur.

Sneltekenaar
Uniek is de aanwezigheid van een sneltekenaar op de CDAstand. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunt u uzelf in een paar minuten tijd laten portretteren. Uiteraard zullen de politici en CDAleden u in die tijd graag vertellen met hoeveel vertrouwen zij de komende verkiezingen in gaan. Naast de CDAstand is er ook een CDJAstand. Onder aanvoering van Arthur Krebbers probeert de jongerenafdeling van het CDA een volwaardig CDJAafdeling in LeidschendamVoorburg op poten te zetten. Jonge politiek geïnteresseerden kunnen zich voor meer informatie bij de stand melden.

CDA: 2003 wordt het jaar van de betrokken samenleving
“Er is in Nederland een enorme behoefte aan een betrokken samenleving,” dat zei Theo Brinkel, kandidaat Tweede Kamerlid voor het CDA (lijst 1, plaats 52). Hij hield op vrijdag 10 januari een toespraak tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het CDA, afdeling LeidschendamVoorburg. “Daarom moet 2003 het jaar worden van de betrokken samenleving.”

Helden
Brinkel sprak de hoop en de verwachting uit dat de verkiezingsuitslag dat zou laten zien met een uitslag die voor het CDA gunstig uitpakt. “Ik ga ervan uit dat ik op 22 januari in de Tweede Kamer wordt gekozen,” zei Brinkel, die op de 52ste plaats staat van de CDA kandidatenlijst. Brinkel verwees in zijn toespraak naar de KRO campagne “Wie zijn uw helden voor 2003”. Op die campagne is massaal gereageerd. Als helden zijn mensen naar voren gebracht die zich op allerlei manieren hebben ingezet voor de ander. Van het meisje Charity, die een treinconducteur te hulp kwam, toen die door een stel jongeren in elkaar werd geslagen, tot Nelson Mandela, die jaren voor de strijd tegen apartheid in de gevangenis heeft gezeten.

Pax Christi
“Uit de namen die daarbij naar voren zijn gebracht spreekt een grote behoefte aan sociale samenhang, waarden en normen, een betrokken samenleving,” aldus Brinkel. “Het CDA heeft het thema van de betrokken samenleving tot een centraal thema gemaakt in zijn verkiezingscampagne.” Brinkel, die tot voor kort algemeen
secretaris was van de katholieke vredesbeweging Pax Christi, noemde het CDA van oudsher en bij uitstek de partij van de samenleving.
“Een betrokken samenleving tot stand brengen kan de politiek niet alleen. Dat moet van onderop komen. Dat is een typische CDA opvatting die andere partijen ons na zijn gaan zeggen,” aldus Brinkel. “Maar als je een betrokken samenleving wil, kan je het best bij het origineel zijn: de christendemocratie.”
Dat Brinkel tijdens zijn speech, staand op een wankel tafeltje, stukje bij beetje naar rechts verschoof, was volgens eigen zeggen toeval.