Stompwijk ZZ geopend door Prins en Page

Afgelopen zaterdag 4 januari is het traditionele Zetrakoski Zetrakoskini (originele naam) zaalvoetbaltoernooi begonnen. Dit jaarlijks terugkerend Stompwijk’s zaalvoetbal spektakel ging weer van start op de bekende lokatie namelijk in de gezellige sporthal De Meerhorst van Stompwijk ’92. Op vier zaterdagavonden zullen de deelnemende ploegen strijden om op de finaleavond weer in de ring te mogen om te gaan voor het Z.Z (Stompwijks) zaalvoetbalkampioenschap. Ook dit jaar is de animo weer zeer groot, in een mum van tijd was het maximale aantal van 32 teams bereikt. Dit zegt wel wat over het enthousiasme om deel te mogen nemen aan het enige echte zaalvoetbal toernooi in Stompwijk. De deelnemende teams, moeten om mee te kunnen doen, een band hebben met Stompwijk of de vereniging, anders is deelname niet mogelijk. Op deze manier blijft de sportiviteit en gezelligheid gewaarborgd voor dit zaalvoetbaltoernooi.

Het was zaterdag voor de 19e keer dat dit toernooi geopend werd. Voor deze speciale gelegenheid was carnavalsvereniging de Gaanders uitgenodigd, die traditioneel dit kampioenschap openen. Prins Frank I en Page Jacqueline gaven akte de presence in de sporthal. Na het openingswoord van de Stompwijk’92 voorzitter Jan Luiten, was het de beurt aan de Prins en Page om de bal te trappen voordat de eerste twee teams aan de bak konden.
Voordat de prinselijke bal het doel in vloog wenste Prins Frank de deelnemende ploegen veel succes toe, maar sprak zeker zijn waardering en dank uit aan de EHBO. Cobia Goeman van de EHBO is tijdens dit toernooi, 5 avonden van 18.00 uur tot 23.45 uur aanwezig om de sporters bij blessures te helpen. De Prins vond dat alles in teken moet staan van de leut en de gein. (zoals ook op zijn proclamatie vermeld staat)
Daarnaast onderstreepte de Prins en Page dat dit seizoen alles bij de Gaanders in het motto „ Het dak eraf“ zal staan.
Voor meer Gaanders info, www.stompwijk.nl/degaanders
P.R De Gaanders