Kappen 2

Op de eerste plaats degene die ik niet persoonlijk de hand gedrukt heb wens ik bij deze nog een gelukkig maar vooral gezond 2003.

Dan wil ik reageren naar aanleiding van twee schrijvers in de Dorpsketting over het kappen van de bomen langs de Middelweg. Ik heb hierover vragen gesteld aan de wethouder en ik kreeg het volgende antwoord:

´´ De Middelweg is in beheer bij de Provincie. In het kader van de boswet hoeft de provincie geen kapvergunning aan te vragen bij de gemeente. Wel hebben ze meldingsplicht. De Provincie heeft wel bij de gemeente een melding gedaan voor het kappen van bomen. Deze is in eerste instantie behandeld als zijnde een aanvraag voor een kapvergunning. Publiekszaken heeft gevraagd om nadere informatie voor het kappen van de bomen. En deze was toen er nog steeds vanuit gegaan dat er een kapvergunning noodzakelijk was. De Provincie heeft de bomen gekapt ervan uitgaande dat zij de melding hadden gedaan aan de gemeente en er geen kapvergunning noodzakelijk is. Publiekszaken heeft toen e.e.a. nader uitgezocht en het blijkt dus inderdaad zo te zijn dat in het kader van de boswet de Provincie geen kapvergunning nodig heeft om de bomen te kappen. Overigens heeft de Provincie aangegeven dat om gezondheidsredenen het noodzakelijk was om de bomen te kappen´´.
Op de vraag of er weer nieuwe bomen aangeplant gaan worden heb ik nog geen antwoord gekregen.
Carla Bregman