MARATHON SCHAATSEN

Zaterdag was het op de Amsterdamse Jaap Edenbaan een gezellige boel. De muzikanten speelden Sinterklaas liedjes en er werden pepernoten gestrooid. Joost Juffermans ving de pepernoten niet op maar haalde met zijn 6e plaats en een ronde voorsprong wel 20 peperpunten op voor het klassement. Miel Rozendaal stak na vele uitlooppogingen het vuurtje aan. Gevolgd door Huitema, Michaud, Wubben en Joost Juffermans . Na 15 á 20 zware ronden sloot het vijftal weer aan bij het peloton. Bingo, een rondje voorsprong. Henk Angenent reed, met Jeroen de Vries in zijn kielzog, in z’n eentje in no time ook naar een rondje voorsprong. De Fransman Michaud was in de sprint na 105 ronden de sterkste voor de Vries en Angenent. Joost volgde na Wubben en Rozendaal. Martijn van Es, weer goed hersteld van de zware wedstrijd in Den Haag, had niet het geluk dat een groepje wegreed en weg mocht blijven 3 á 4 keer werden deze uitloop pogingen geëlimineerd door het peloton. Eén keer had Martijn in z’n eentje 50 á 60 meter voorsprong, hiermede verdiende hij 3 punten voor het sprintklassement.De rijder met de meeste punten in het sprintklassement rijdt in het groene pak. Eric Hulzenbosch trekt dit pak al een aantal weken aan. In het gedrang van de eindsprint eindigde Martijn als 18e en 25e in de einduitslag. Michaud verstevigde zijn 1e plaats in het klassement.
Bij de dames was Jenita Hulzebosch-Smit de sterkste voor Sandra de Ronde en Yasmine van Benthem. Danielle Bekkering blijft leidster in het klassement.
De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag 7 december in Deventer voor Veteranen, A rijders en Dames. Dit is de opwarmer voor de Greenery Six welke op dinsdag de 10e in Assen van start gaat. Vervolgens Heerenveen, Breda, Alkmaar, zaterdag 14 december in Den Haag en de finale is op zondagmiddag in Utrecht.
Verder vrijdag 6 december de Van Vlietcup op de Haagse Uithof.
Aad de Haas