Dames zaalvoetbal kampioen

Vanavond stond de kampioenswedstrijd van het dames voetbalteam tegen de onderste op de ranglijst Simeko/TaxiTaxi op het programma. En vooral omdat onze voorzitter Ans Luiten hierin speelt c.q. keept en maar ook om de Dorpsketting actueel te houden ben ik als razende reporter even de redactie ontvlucht om getuige te zijn van een gigantische winstpartij. De meeste

doelpunten zijn in de eerste helft gescoord, ruststand 7-0 en in de 1e helft van de 2e helft, als je snapt wat ik bedoel. Dus ik heb zegge en schrijve een doelpunt gezien, terwijl de uitslag 11-1 was. De tegenpartij kwam echter met 1 keeper en 3 speelsters aan de start zodat Ans en Marian hun shirtjes geruild hebben en meegespeeld hebben met de tegenpartij.

Ik bevond mij in goed gezelschap op de tribune, naast de nieuwe Prins Frank, zijn echtgenote Yvonne verdedigde het doel, en naast supersponsor van de club Ed van Vliet, die toch wel erg trots op hun meiden zijn, die zich nu najaarskampioen mogen noemen. Ze hebben 12 wedstrijden gespeeld waarvan ze er 11 gewonnen hebben en een wedstrijd gelijk. Dus ze zijn gewoon goed te noemen. De overige supporters van deze kampioen bestond vooral uit vrienden en familie. De jongste supporter was Stijn van Rijn, die met 3 maanden in de kinderwagen maar weinig weet had van de acties van zijn moeder. Hij is al vanaf zijn 4e week vaste supporter. Ook dochter Nynke was van de partij die op haar eigen muziek langs de kant stond te swingen onder toeziend oog van oppassupporter Noëlle van der Salm. Na de wedstrijd gingen de meiden en Stijn aan de fles, geschonken door hun sponsor Ed van Vliet Transport.

Bovenste rij: Luciënne Vonderbank, Ellen van Steen, Jolanda van Leeuwen en Gwendy Buts.

2e rij: Marian van Vliet, Ans Luiten, Yvon van Rijn, Kristel v.d.Salm en liggend Renate Soonius

Verder kan nog gemeld worden dat Jolanda van Leeuwen de topscoorsters van de club is met 20 doelpunten, gevolgd door Marian van Vliet met 15 en Kristel van de Salm met 14 doelpunten. Alles wordt wekelijks nauwkeurig bijgehouden door het secretariaat. De bloemen zijn uitgereikt door zaalvoetbalcoödinator en bestuurslid Arnoud Fontein. Volgende week gaat de bekercompetitie tegen hetzelfde team als vanavond van start op weg naar de voorjaarscompetitie ook in de 2e klasse van de afdeling West. Gezien hun staat van dienst zult u vast en zeker nog van die clubje horen. Meiden, alvast veel succes.